קרישיות יתר - תמונת מצב

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

14/03/2019 | 18:41 | מאת: צבי

בן 50, בריא, מאובחן בנטיה גנטית לקרישיות יתר. בדיקות דם תקינות עם נטיה לשיפור בכולסטרול רע וטריגליצרידים לעומת שנים קודמות בשל חזרה למתווה כושר והורדת משקל עשיתי לאחרונה גם אבחון CT לב ולא אובחנו סכנות משמעותיות להיצרויות כיום. מה עושים עם הנטיה הגנטית? האם זה דורש טיפול או אבחון בשגרה או רק בעת טיסות ארוכות וכד' אשמח לכל חוות דעת והמלצה.

לא ציינת באיזו קרשיות יתר מדובר והאם יש הסטוריה של קרישי דם אצלך או במשפחה.

16/03/2019 | 16:20 | מאת: צבי

שלום דוקטור קריטיות יתר פקטור 5 ליידן לא התעסקתי בזה בכלל לא היה לי שום אירוע בחיי הקשור בנושא כן מעוניין להמשיך אבחון או טיפול האם נדרש במיוחד אם יש לי היצרויות אפשרויות בעורקים.. האם גם יש קשר בין הנושאים

קשה לענות לגבי מקרה ספציפי אך בעיקרון אם אין היסטוריה של קרישי דם אצלך או במשפחה - אין צורך לעשות דבר. לציין כי מוטציה בפקטור 5 ליידן שכיחה באוכלוסיה-כ 5 אחוז מהלבנים נושאים אותה.

מנהל פורום המטולוגיה