אנמיה המולטית שלא מתאזנת למרות מנות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

17/10/2018 | 00:20 | מאת: קרין

ירידה פתאומית בהמוגלובין (לדוג' ביממה ירד ב-4). לאחר קבלת מנות דם, עולה מעט אך ממשיך לרדת לרמות נמוכות. ניתנו בנוסף הטיפולים הבאים שגם לא עזרו: אנטיביוטיקות( היה מדד דלקת גבוה וחום), , סטרואידים, IVIG(יש חולשה חיסונית מולדת). בימים האחרונים מבוצע תהליך פלסמה פרזיס אך בנתיים ללא שינוי משמעותי. במידה ולא יעזור - שוקלים להוציא את הטחול אשמח לייעוץ

ציינת את הטיפולים המקובלים באנמיה המוליטית אוטואימונית, אם זה אכן המצב. טיפול מקובל נוסף שניתן לנסות הוא נוגדן בשם ריטוקסימאב.

20/10/2018 | 09:35 | מאת: קיבלה ריטרוקסימאב

אכן היא קיבלה גם את הנוגדן הזה ועדיין אין שיפור . האם ייתכן שלא מדובר בגורם אוטואימוני אלא בגורם אחר?

אבחנה של אנמיה אוטואימונית נעשית על פי פרמטרים רבים אך החשוב שבהם היא בדיקת coombs המעידה על נוכחות נוגדנים נגד התאים האדומים.

10/11/2018 | 18:09 | מאת: קרין

בהמשך להודעות הקודמות, ההמוגלובין עדיין לא מתאזן למרות כל הטיפולים שהיא קיבלה במשך חודש ופורטו בהודעות הקודמות. היא קיבלה גם ריטרוקסימאב 4 פעמים. כרגע היא לא במצב לעבור ניתוח להוצאת הטחול. הייתי שמחה לדעת האם יש אפשרויות נוספות לטיפול ו/ או המלצה על מומחה בתחום שניתן להתייעץ איתו. תודה מראש

17/11/2018 | 08:34 | מאת: קרין

בהמשך להודעות הקודמות, ההמוגלובין עדיין לא מתאזן למרות כל הטיפולים שהיא קיבלה במשך חודש ופורטו בהודעות הקודמות. היא קיבלה גם ריטרוקסימאב 4 פעמים. כרגע היא לא במצב לעבור ניתוח להוצאת הטחול. הייתי שמחה לדעת האם יש אפשרויות נוספות לטיפול ו/ או המלצה על מומחה בתחום שניתן להתייעץ איתו. תודה מראש

מנהל פורום המטולוגיה