קרישי דם לאחר קבלת 2 מנות של עירוי דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

12/10/2018 | 17:41 | מאת: פיליפינית

קיבלתי עירוי דם שתי מנות דם בבית החולים עקב המוגלובין נמוך ובתוך 24 שעות קיבלתי 3 קרישי דם : אחד ברגל , אחד בדרך לריאה ואחד בתוך הריאה ( לא בעורך הראשי של הריאה). גם חברה שלי גם חטפה קריש דם ברגל לפני חודשיים , זאת בהקשר לקבלת עירוי דם בבית החולים, במסגרת ניתוח של הסרת מיומה מהשחלות. האם היה ניתן למנוע הנזק המשמעותי הזה , של בדרך לקיחת מעט מדלל דם לפני קבלת עירוי וגם להשתדל לעשות פעילות לאחר העירוי ולא לשכב בלי תנועה משך כ- 24 שעות לאחר קבלת העירוי.

קבלת עירוי דם אינה גורמת לקרישי דם. גורמים המעלים את הסיכון להתפתחות קרשי דם כוללים שכיבה ממושכת, ניתוח, נטייה גנטית ועוד...

מנהל פורום המטולוגיה