p.v+חשש מטרשת נפוצה-פרקינסון גשלל בבדיקות נוירולוגיות

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

01/10/2018 | 23:38 | מאת: דוד

אני בן 80.מאובחן כ 5 שנים בפולציטמיה ורה, המוגלובין מאוזן ע"י הידראה שלוש קפסולות בשבוע. כבר סמוך להתחלת הטיפול הופיעה בעיה של חולשה ברגליים, קושי בהליכה ועליה או ירידה במדרגות.רעד בידיים בשעת פעילות, ולא במנוחה, וכפות רגליים שורפות עם עקצןצים ונמלולים בעיקר בראש ובזרועות. הפריטין נמוך מאוד- ורק לאחרונה אחרי למעלה משנה של תוסף ברזל עלה ל . 10,6

במידה ויש חשש לבעיה נוירולוגית- יש להבדק על ידי נוירולוג. לגבי חסר ברזל - רצוי לוודא שאין בעיה במערכת העיכול. לרב מומלץ לא לקחת ברזל בנוכחות פולצטמיה וורה.

מנהל פורום המטולוגיה