בירור אנמיה ומחלות דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/06/2018 | 17:01 | מאת: גדי

שלום רב בן 41 סובל לאחרונה מחולשה וסחרחורות,עוסק בפעילות גופנית עצימה כתוצאה מכך ירדתי כ 20 קילו ממשקלי מ 83 ל 63 בתווך של שנה וחצי ללא מחלות רקע ידועות מלבד אבנים בכליות בשל אנמיה בוצע מספר בדיקות נוספות בקופ"ח מכבי לבירור כדלהלן: 4.01 - RBC-Red Blood Cells 8.WBC-Leucocytes - 3 הומוגולובין -12.3 המוטוקרט - 37.8 MCH - 29.9 MCV - 94 14.2 - MPV 155 - Platelets פרטין- 143 חומצה פולית - מציון בבדיקה מעל 10 ברזל - 99 בי 12 - 402 שאר בדיקות ספירת הדם בנורמה בנוסף בוצעו הבדיקות הללו: 1.00 - .Creatinine 6.8- Uric Acid טווח עליון 7.2 Protein Total - 7.4 Albumin (B) -4.6 Globulin - 2.8 2.1 - Beta-2 Microglobulin B 76.2- Immunoglobulin M 1062 - Immunoglobulin G Immunoglobulin A- 305 21.5-Kappa FLC טווח עליון 19.4 13.6- Lambda FLC 1.58- FLC Ratio יש לציין שרמתם של כדוריות הדם וההמוגלובין מצויים בערכים אלו פחות או יותר קרוב לשנה וחצי האם מחשיד למיאלומה או סוג סרטן אחר? האם נדרש בדיקה אצל המטולוג לנוכח תוצאות הבדיקות

למעט המוגלובין מעט נמוך יתר הבדיקות נראות תקינות. הסיכון לתהליך ממאיר כמו מיאלומה אינו גבוה אך בכל מקרה של אנמיה מסיבה לא ברורה מומלץ לפנות לבירור המטולוגי.

מנהל פורום המטולוגיה