שינוי בספירת הדם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

07/08/2017 | 19:51 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48 מזה כמעט שנה ירידת משקל לא מוסברת ויש גם קצת חולשה. הייתי תמיד רזה אבל ירדתי מ 60 קג ל 56 קג ללא הסבר. דם סמוי תקין. סיגמואידוסקופיה תקינה, גסטרוסקופיה תקינה. CT בטן לפני חודש תקין. US בטן תקין כל בדיקות הדם תקינות. בספירה יש רק קצת ירידת המוגלובין ל 13 בעבר היה כ 13.7 בערך לאורך השנים וה MCV=90 וRDW תקין. המטוקריט ו RBC קצת קצת מתחת לנורמה. פריטין תקין. חומצה פולית תקינה, בי 12 קצת נמוך 230. בדיקה גופנית על ידי הרופא תקינה. כימיה תקינה אלקטרוליטים תקינים. בספירת דם EOS שעד לפני שנה היה במשך כ 20 שנה בקופח כ 2.5 אחוז יציב עומד בשנה האחרונה על כ 4-5 אחוז. רציתי לדעת האם יש משמעות לכך שהמטוקריט עלה מדרגה מ 2.5 ל 4.5 בכמה בדיקות ומה יכול להיות ההסבר לכך? האם זה דורש בירור נוסף? תודה

לא ברורה לי בדיוק השאלה. עליה בהמטוקריט היא לרב חיובית אם לא מדובר בעליה שמעל הנורמה.

09/08/2017 | 17:01 | מאת: גלעד

טעיתי במילה... התכוונתי לשאול האם העלייה ב EOS ( ולא בהמטוקריט ) , מעידה על בעיה? ה EOS עמד 20 שנה על 2 אחוז ובשנה האחרונה בכמה בדיקות כ 4.5-5.5 מעבר לזה אין שינוי מהותי בספירת הדם. יש ירידת משקל לא מוסברת של מעל 5 אחוז מהמשקל. מה יכול להיות ההסבר לעליית ה EOS? האם זה דורש עוד בירור והאם זה יכול להיות קשור לירידת המשקל? תודה

מנהל פורום המטולוגיה