אנמיה וכדורי ברזל ספירת דם

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

06/08/2017 | 08:46 | מאת: רעות

שלום בת 36 לאחרונה ירידה של המוגלובין 10 פריטין 14 iron 26 ובכלל הספירה בתאים אדומים גם נמוכה סובלת מסחרחורת חיוורון וחולשה מקבלת ברזל כדורים אך זה לא עוזר אני לוקחת כבר תקופה ארוכה עם ניסיון לשינוי לכדור ברזל אחר וזה לא עוזר מה עושים ??? תודה

יש לברר האם יש סיבות נוספת לאנמיה כמו חסר B12 או חומצה פולית. לנסות לברר מה הסיבה לחסר ברזל ולטפל בה- לדוגמא: דימום מוגבר במחזור ניתן למנוע על ידי גלולות, לבדוק שאין בעיה במערכת העיכול כמו צליאק. במקרים של אנמיה משמעותית מחסר ברזל ניתן גם לקבל עירוי ברזל.

מנהל פורום המטולוגיה