הריון ונשאות של אלפא תלסמיה

דיון מתוך פורום  המטולוגיה

11/03/2017 | 14:13 | מאת: אלי

שלום ד"ר גוטויין אודית, אישתי עברה אבחון מולקולרי לאלפא תלסמיה ונמצאה כנשאית, חוסר של שניים מארבעת הגנים לאלפא גלובין על אותו כרומוזום המורש כיחידה אחת. (SEA) נכון להיום, היא בהריון שבוע 6, ונוטלת מולטי ויטמין הכולל 800 מק"ג חומצה פולית. האם יש צורך בהגדלת המינון ל-5 מ"ג או המלצות נוספות מיוחד לאור מצבה? האלפא תלסמיה מתבטאת אצלה באנמיה קלה. תודה

אין צורך בטיפול מיוחד בהריון במצב של נשאות לאלפא טלסמיה. במהלך ההריון יש לעקוב אחר ההמוגלובין ולוודא שאין חסר ברזל. במידה ותהיה ירידה משמעותית בהמוגלובין מה שאינו שכיח-ניתן יהיה לתת מנות דם.

מנהל פורום המטולוגיה