שוק לבבי

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

11/02/2011 | 22:28 | מאת: קארין

אני בת 18 וארבעה חודשים. ביום רביעי 9.2.11 לפנות בוקר (3 לערך) התכוננתי לשינה ופתאום הלב החליט לתת לי מעין שוק (ההרגשה הייתה כמו אגרוף חזק מאוד באזור החזה) לאחר אותו שוק הלב לא הפסיק לפעום במהירות (כמו לאחר ריצת מרתון, דבר לא נורמלי, והרגשתי כאילו הוא יוצא לי מהחזה). בעקבות זאת הוריי הזמינו אמבולס ועשו לי א.ק.ג. בבית והוא ייצא תקין, עשו לי גם בדיקת לחץ דם וגם היא יצאה תקינה. אך למרות זאת הוחלט להעביר אותי לבית החולים בכדי לעשות לי עוד בדיקות. בביה"ח עשו לי שוב א.ק.ג. והוא ייצא תקין, ולאחר מכן שוב בדיקת לחץ דם, שייצאה תקינה, אח"כ החליטו לעשות לי אינפוזיה ובדיקת דם ורנטגן - שתיהן ייצאות תקינות. אני רוצה להוסיף גם שבשנתיים האחרונות הלב נתן לי פעם בחודש מעין שוק עדין, אבל חשוב לציין כי הוא לא גרם לפעימות עזות כמו עכשיו, אלא נרגע לאחר השוק הקטן. אני מפרטת לכם ביתר דיוק משום שאני באמת לא יודעת מה התופעה המוזרה הזו. אם תוכלו לעזור לי אני אשמח. בנוסף רופא ביה"ח שטיפל בי החליט לתת לי הפנייה לקרדיולוג לביצוע הולטר, אבל בגלל שהשוק הזה קורה לי כפעם בחודש אני לא חושבת שיהיו ממצאים בבדיקה הזו! אני מאוד מאוד אשמח אם תענו לי כי זה באמת חשוב תודה רבה, קארין.

14/02/2011 | 11:37 | מאת: ד"ר ארז שרוני

קרין, המשך מעקב וטיפול ע"י רופא מטפל או קרדיולוג ע"פ הצורך ישנם אמצעים היום למעקב או התראה כשהאירועים נדירים. בברכה, ד"ר ארז שרוני

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה