פגיעה בכושר זכרון

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

30/08/2008 | 02:46 | מאת: א.מוזס

שבת שלום, היה לי כושר זכרון ברמה גבוהה אך מיום התקף לב ומיום שצונתרתי אני חש באיבוד כושר זכרון, שוכח דברים אלימנטרים שביצעתי לפני ימים מספר ונתקל בקושי כדי לשחזר אותם. מיד לאחר הצינתור כשהוחזרתי למחלקה פשוט לא יכולתי לזכור איפה אני ומה קורה איתי ומי נמצא בסביבי, אף לשאלות צוות רפואי ובני משפחה הגבתי לא לעניין. במסמך רפואי נרשם : יש לציין שמייד לאחר הצינתור פיתח אמנזיה כללית שחלפה תוך מספר שעות , ללא סימנים נירולוגיים פוקליים. באבחנה מבדלת של הנוירולוג אשר את החולה - ארוע אסכמי, פרכוס חלקי מורכב או TGA אני כבר 40 יום אחרי הניתוח מעקפים ל- 4 עורקים, מרגיש טוב באופן כללי, מלבד הצטברות נוזל מנורתקת בקוטר כ-5 ס"מ בשדה עליון של ריאה השמאלית ובנוסף, תפליט פלאורלי בינוני משמואל עם תמט פסימי של חלק מאונה התחתונה משמאל.מעקב לאחר תסמונת DRESLER . הפגיעה בכושר זכרון באה עקבות ביצוע הצינתור ובמשך זמן אני חש שהיא מחמירה. היתכן שהליך הצינתור ו/או ניתוח מעקפים או התקף לב עצמו עלולים לפגוע בכושר זכרון ואם ניתן לטפל בהשבת כושר זכרון שהיה לפני האירועים הנ"ל. בתודה ובכבוד רב, א.מוזס

31/08/2008 | 09:44 | מאת: ד"ר ארז שרוני

פגיעות קוגניטיביות לאחר ניתוחי מעקפים הינן נושא שנחקר לעומק - בשורה התחתונה כנראה שלסוג הפרוצדורה עצמה אין השפעה אלא הגורמים המקיפים אותה שכן אותה תופעה נצפתה בניתוחים אורטופדים באותו שיעור - סתום ולא ברור, אני מסכים, אך מתאר בעיה שנצפתה ואין עליה תשובה מלאה או הסבר - העובדה כפי שאתה מתאר אותה קיימת, מנסיוני,חולף,לצערי איני יודע על דרכים שבהם ניתן לטפל או להאיץ את חזרת המצב לקדמותו. בברכה ד"ר ארז שרוני

09/11/2008 | 19:38 | מאת: עמרי

אתה המנתח לב הכי טוב בעולם לדעתי

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה