נושא ג'קוזי סאונה לאחר ניתוח לב בעבר

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

07/10/2006 | 11:26 | מאת: RR

נושא ג'קוזי סאונה לאחד ניתוח לב בעבר : האם יש קשר מדעי לילד שעבר ניתוח VSD בעברו שנכנס לסאונה וג'קוזי 20 שעות לפני ,ולאחר מכן התמוטת ונפטר . הילד שהה זמן קצר בג'קוזי דקה שתים וזמן קצר מאוד בסאונה. 1 יש לציין שהילד עבר בדיקה תקינה שיגרתית לפני 5 חודשים אקו וארגומטריה 2 הילד הרגיש טוב לאחר הכניסה לג'קוזי והסאונה ללא תלונות אכל וישן טוב 3 האם יתכן שהטלאי של הניתוח VSD נפרץ לאחר 13 שנה או שיגרום לדום לב

12/10/2006 | 12:44 | מאת: ד''ר בנימין מדליון

קשה לראות את הקשר בעיקר אם בדיקות קודמות הראו שמצבו טוב. הסבירות לפגיעה הטלאי כל כך הרבה שנים לאחר הניתוח נמוכה ביותר. אינני יודע מה סיבת המוות ומאיזה בעיות נלוות סבל. כדאי להתייעץ עם הקרדיולוג שעקב אחריו.

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה