נפיחות קשה ביותר ברגליים לאחר ניתוח לב פתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי לב וחזה

08/09/2020 | 22:42 | מאת: אביבה

אמא שלי בת 70, שבועיים לאחר ניתוח לב פתוח בו הורידו חלק משמעותי מעובי שריר הלב (ברוחב של כ 2 ס"מ), הסדירו את קצב הלב ותיקנו את השסתום. ההתאוששות עבורה קשה מאוד הנפיחות ירדה בידיים ובפנים אך לא ברגלים, שם היא רק מחמירה והיום כפות רגליה כוסו באדמומיות...אודם חזק הופיע גם מתחת לשד השמאלי... העור ברגליה מתוח עד להתפקע, ממש הכי הרבה שאפשר. זה לא כואב ככ...רק בעוד יום וחצי אמורה ללכת לקרדיולוג. האם זה יכול להיות זיהום? האם סובל דיחוי עד עוד יום וחצי ? היא נוטלת קומדין ובעברה עברה ניתוח להסרת רחם, כך שיש אפשרות להפרעה הורמונלית.....

שלום רב, בצקות או עודף משקל לאחר ניתוח הן תופעות מוכרות בתקופה הבתר ניתוחית והטיפול בהן הוא קודם כל לזהות מה הגורם (אי ספיקה כלייתית, אי ספיקת לב, אי ספיקה מסתמית וכדומה) לרוב גם לא קיימת בעיה רפואית כלל והצתברות הנוזלים מתרחש כתהליך טבעי שקורה כתוצאה מהסטרס שהגוף עבר. הטיפול בבצקות הוא על ידי הטיפול בגורם וכן במתן משתנים ועידוד לניוד החולה. ממה שאתה מתאר אמך עדיין מאוד בצקתית בעיקר בגפיים והבצקות בפני עצמן יכולות לגרום לשלפוחיות, לאודם, והפרעה בריפוי הפצעים עד לזיהום ברקמות הרכות- צלוליטיס במקרה זה היא תתלונן על נפיחות, אודם, חום מקומי וסימני דלקת סיסטמיים. הייתי ממליץ לקחת את אמך לקרדיולוג או למנתח המטפל שיראו את הממצאים ויבחנו מהו הגורם לבצקות והאם יש צורך בהמשך טיפול בריאות רבה ד"ר ארי ניימרק

מנהלי פורום ניתוחי לב וחזה