רישום

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

01/09/2020 | 23:20 | מאת: ערן

שלום, פרופ', אולי אפשר לעצתך. הייתי במרפאת אורתופדיה עקב כאבי גב מספר ביקורים, בכל ביקור הרופא נתן טיפול מרשם תרופתי והזרקת סטרואידים ובהמשך אמר לשלב טיפול פסיכולוגי. ואני ניגשתי לפסיכולוג ופסיכיאטר שנתן לי כדורים שהם מרגיעים כאב כרוני ומרגיעים נפשית. (אציין שבאבחון אין לי בעיה פסיכולוגית או פסיכיאטרית. לאחר קרוב לשנה שנסתי להתגבר לא הגעתי לרופא, כעת הגעתי שוב כי איני יכול להתגבר על הכאב. בביקור הרופא אמר שאין הרבה מה לעשות לכאב כרוני, ואמרתי לו בסדר אני אמשיך עם משככי כאבים לפי הצורך. הרופא הקליד סיכום ביקור באנגלית. (אני לא יודע אנגלית). לאחר מיכן כאשר תרגמתי את הכתוב הרופא כתב בבדיקה גופנית: כישורי התמודדות גרועים ובנוסף הפרעה OCD (הפרעה אובססיבית כפייתית). אני אדם בריא בנפשי שבסך הכל סובל מכאב גב כרוני. אני אדם נבון וקראתי על כך ברשת שזו הפרעה, מחלת נפש. נגשתי לרופא בכדי להסביר ולבקש לשנות את הכתוב בבדיקה גופנית. מה פתאום שיהיה כתוב דברים כאלו בתיקי הרפואי ואם כרופא אתה לא יכול לעזור לי בנושא הכאב אני יותר לא אבוא אליך. הרופא סרב בתוקף להסיר את הכתוב מהתיעוד הרפואי מהסיבה שזו דעתו. הרופא סיפר שיש לו מצוקה נפשית עקב אירוע קשה שעבר לפני שנים והתפרץ עליי וסילק אותי מחדרו ואמר שאם אני לא אלך הוא יקרה לביטחון. הלכתי והרגשתי כה מושפל. אני באתי לרופא אורתופד לא לפסיכיאטר. 1. קודם כל אשמח לדעתך האם מותר לרופא לעשות זאת. הדבר תקין? 2. איך אפשר לדרוש מחיקת / שינוי רישום רפואי ? (לאחר שהרופא סילק אותי... אשמח לעזרתך הדחופה. תודה.

02/09/2020 | 12:14 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, חוות דעת של רופא אחד יכולה לסתור חוות דעת של רופא אחר. לדוגמה, חוות דעת של פסיכיאטר יכולה להיות אחרת. לגבי נושא הכאב, במידה שהוא מטריד והטיפול לא עוזר, אני מציע לפנות למרפאת כאב. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב