רגישות לחומר הרדמה מקומית בהשתלת שיער

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

06/12/2019 | 20:03 | מאת: יוסי

אני חוזר לאחר ניסיון השתלת שיער בחו"ל שהופסק בתחילתו בגלל תגובה לאחר מחומרי ההרדמה המקומית שהוזרקו לי בתחילת הטיפול. החומר שהוזרק לקרקפת הוא שתי מבחנות של 1,8 ml כל אחת, של החומר Dentocaine, אשר העלון מתורגם לאנגלית נמצא בלינק פה: https://translate.google.com/translate?hl=iw&sl=auto&tl=en&u=https%3A%2F%2Fwww.indlaegssedler.dk%2Findlaegssedler%2Findlaegsseddel%2F7105%23 התגובה שהייתה לי היא תחושה לא נעימה של רעד ,חולשה מסויימת שמזכירה מצב כמו של נפילת סוכר(איני סוכרתי) ואולי קצת דפיקות לב. בדיקת לחץ דם הראתה שהיה לי לחץ דם מעט גבוה(133-90 בערך), התסמינים נעלמו בערך בין חצי שעה לשעה לאחר סיום ההזרקה, חשוב לציין שהייתי אמור לקבל עוד כ 18 מבחנות כאלה באותו היום לאיזורים שונים בקרקפת. ויום לאחר מכן אותה כמות של כ 20 מבחנות. הלחץ דם הרגיל שלי נע סביב61-100 או 70-116 בערך החומרים שהיו בפנים לפי העלון המצורף למעלה הם: Active substances: articaine (hydrochloride) and epinephrine (tartrate) Other ingredients: sodium metabisulphite (E223), sodium chloride, hydrochloric acid (for pH adjustment), sodium hydroxide solution (for pH adjustment), water for injection שאלותיי הם: 1. האם התגובה של לחץ דם גבוה הייתה לפי דעתך משהו מסוכן, ושיכול להחריף אם ממשיכים לתת עוד מנות, או שזו רק תגובה ראשונית להזרקה ראשונה? ( אני נוטה להאמין שהבעיה הייתה בגלל האדרנלין שם) 2. עם איזה סוג רופא כדאי לי להתייעץ כדי להבין איזה חומר אסור לי בהרדמה מקומית ואילו יכולים להתאים? כולל מינונים מותרים. אשמח לקבל שמות אם אפשר 3. בינתיים אני הולך לבירור רופא אלרגולוג לחומרי הרדמה, אף שאני לא בטוח שיש טסטים שבודקים זאת. אודה מאוד לעזרתך!

08/12/2019 | 12:05 | מאת: פרופ' ליאוניד אידלמן

שלום רב, בין החומרים שהזכרת, אדרנלין היא התרופה שגורמת לעלייה בלחץ הדם. לגבי תרופות לאלחוש מקומי, יש שני סוגים: אסטרים ואמידים. רגישות לאסטרים יותר שכיחה. רגישות לאמידים מאוד נדירה. לא הצלחנו לפתוח את הקישור, אך על פי מבנה שם התרופה הראשונה, מדובר באסטר. המלצה במקרים אלה לעבור לתרופות מאמידים. כגון, לידוקאין ומרקאין. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

08/12/2019 | 12:50 | מאת: יוסי

הי שוב צירפתי קישור יותר פשוט כדי לראות את העלון של התרופה, צריך להעתיק קישור זה ולהדביק בשורת הכתובות של הדפדפן: https://bit.ly/342iSn8 בהנחה שאיני רגיש לאף אחד ממרכיבי ההרדמה, ורק עם תגובתיות יתר לאדרנלין. האם ידוע לך על חומר אחר שעשוי להחליף אותו עבור התכונות הבאות: 1. כיווץ כלי דם להפחתת דימום 2. הארכת משך השפעת חומר מרדים בנוסף אם אוכל להתייעץ איתך באופן פרטי או עם רופא אחר אשמח לדעת, אני פשוט לא יודע מה לעשות תודה מראש

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב