גמילה ממכונת הנשמה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

02/03/2018 | 20:52 | מאת: ריקי

שלום רב אבא שלי עבר ניתוח לב פתוח לפני חמש שנים, ומאז יש לו פירפור קבוע, ואי ספיקת לב, ביום חמישי הוא הוכנס לניתוח על מנת להוציא לו גוש שנמצא מעל הכליות שגדל ל 6 ס"מ . כאשר הוא נכנס לניתוח הוא היה מלא ליחה ובסופו של דבר הגוש שהוציאו זה קריש דם. בסיום הניתוח הוא נישאר מורדם ומונשם מכיוון שהוא מלא ליחה ויש לו נוזלים בראות. היטיפול שנותנים לו זה רק פוסיד לוריד. השאלה עם הרדמה ממושכת כזו יכולה לפגוע לו בלב, ואם יש טיפול אחר מהיר יותר על מנת לנקז לו את הנוזלים מהריאות ולהפסקה של הווצרותם.

05/03/2018 | 08:51 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, ישנם טיפולים אותם צריך להתאים למצבו של המטופל, כפי שהרופאים שמטפלים בו מכירים. מעצם ההנשמה המלאכותית לא נוצרת פגיעה בלב, אלא אם כן מתפתח זיהום שעלול לפגוע בכל מערכות הגוף. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב