כאב מתמשך בצלעות תחתונות

דיון מתוך פורום  הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב

20/02/2018 | 03:43 | מאת: אביטל

שלום, אני בת 27, מזה כמה חודשים אני סובלת מאי נוחות באיזור הצלעות התחתונות בצד ימין. בזמן האחרון הכאב החמיר ומפריע לישון. הכאב מופיע בעיקר בשכיבה על הגב ומרגיש כאילו שמשהו 'לא יושב טוב' ובשינויי תנוחה יש תחושה של תזוזה כלשהי. אציין שאין קושי בנשימה ואין תחושה של כאב פנימי. עשיתי צילום רנטגן שלא העלה ממצאים. מצד שני הצילום בוצע בעמידה ולא בשכיבה, כך שייתכן ולא נראה הדבר שמפריע לי בעת שכיבה.. קבעתי תור לאורטופד אבל הוא יתקיים רק בעוד חודש, והמצב מאוד מציק מפריע ומכאיב. אשמח לקבל עצה ממה עשוי לנבוע סוג כאב זה ומה ניתן לעשות כדי להקל או לבדוק. תודה

25/02/2018 | 17:41 | מאת: פרופ' אידלמן ליאוניד

שלום רב, כאבים בצלעות התחתונות מצד ימין יתכן שנובעים מלחץ שנוצר בעקבות שכיבה לאחר אכילה, עקב הגדלת הכבד או ממקור של עמוד השדרה. קודם כל, יש להיבדק על ידי רופא משפחה. בברכה, פרופ' ליאוניד אידלמן מנהל מחלקת הרדמה

28/02/2018 | 05:13 | מאת: אביטל

תודה על המענה. אני מקפידה לא לאכול מספר שעות לפני השינה, כך שאני לא חושבת שכאן הבעיה. כבר הייתי אצל רופא משפחה, ששלח אותי לרנטגן, ולאחר שלא עלו ממצאים הוא לא ידע מה לעשות ורק אמר לי לחכות שיעבור אך המצב הולך ומחמיר.

13/02/2019 | 03:46 | מאת: אביטל

שלום, עברה שנה והכאב נמשך כהרגלו. הרופאים לא מוצאים סיבה מאחר וכלל הבדיקות היו תקינות( אולטרסאונד, צילום רטנגן, בדיקת רופא משפחה ) הכאב לא משחרר וממוקם בצלעות עצמן. אודה לרעיון אפשרי לבעיה כדי שאוכל להציע לבדיקה על ידי רופא נוסף.

03/07/2019 | 19:38 | מאת: נירית

היי אביטל נתקלתי בהודעה שכתבת כאן. אני גם סובלת מכאב צלעות מגביל כתוצאה מחבלה שמישהו לצערי גרם לי בצלעות. מאוד קשה להבין ולאבחן בדיוק את הפציעה והנזק. מכיוון שאין ידע ומענה בארץ פניתי נרחבות לרשת. אני סובלת כבר 5 חודשים. ראיתי שיש תסמונות כגון slipping rib ועוד שאף אחד בארצנו לצערי לא מבין בהן. אם כן אז טרם מצאתי. יכול להיות שזה קרה לך גם כתוצאה משיעול/פעילות גופנית מסוימת/חבלה שאולי לא שמת לב. בכל מקרה כביכול כירורג חזה אמור להיות הכתובת אם כי בינתיים מיואשת כי לא תרם הרבה..מעניין אותי איזה אולטרסאונד עשו לך? זה מייאש מאוד הכאבים האלה

04/07/2019 | 00:44 | מאת: אביטל

היי נירית, מצטערת לשמוע על כאבייך, אבל מתנחמת בכך שיש עם מי לחלוק. אכן היתה חבלה/טראומה שלדעתי היתה הטליזטור לכאבים - שחיה מאומצת ובשיטה לא שגרתית, שכללה תנועה קיצונית של הגוף. בדקתי את עניין ה slipping rib וזה מתאר בדיוק את התופעה! לא מצאתי משהו בסגנטן כשחיפשתי את התסמינים בעברית, וגם אף רופא שהייתי אצלו לא הוביל אותי לתסמונת הזו(וגם לא לאף מסקנה אחרת.. ). אני סובלת מהכאב כבר כשנה וחצי ואחרי קריאת המאמר בנושא מבינה שלצערי הפתרון הוא או זריקה נגד כאב, או פיזיותרפיה(שלא ברור לי כיצד תועיל). או ניתוח.. מחר במקרה יש לי תור אצל אורתופד ואתייעץ איתו בנושא. האם התייעץ באבחנה זו עם רופא כלשהו? תודה! https://www.healthline.com/health/slipping-rib-syndrome#outlook

מנהלי פורום הרדמה, רפואה סב-ניתוחית ורפואת כאב