אובדן שמיעה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

12/07/2001 | 17:12 | מאת: הנואשת

שלום ! אני בחורה בת 27 ויש לי מזה כבר שלוש שנים אובדן שמיעה הדרגתי וטיניטוס ( בשתי האוזניים כמעט פגיעה שווה ) . הרופאים לא יודעים מה הגורם, למעט העובדה שאומרים לי שיש לי פגיעה בעצב. המצב היה פחות או יותר סביל, אלא שבמשך הריון , מצב השמיעה החמיר מאד, וכרגע אני שומעת בערך 40%. אני פשוט נואשת! הרופאים אומרים שאין מה לעשות - רק מכשיר יעזור. האם עצם העובדה שיש לי גם טיניטוס וגם ירידה בשמיעה, יכול להעיד על הגורם? האם יש קשר בין ירידה בשמיעה לבין גלולות הריון והורמונים?האם הגורם יכול להיות פסיכולוגי? בתודה מראש, הנואשת.

13/07/2001 | 14:24 | מאת: ד"ר ארז בנדט

יש לך מה שמכונה progressive sensorineural hearing loss. זהו מצב מתסכל בוודאי לחולה וגם לרופא מפני שבאמת אין הרבה מה לעשות אלא להמליץ על מכשיר שמיעה וייתכן שעם התקדמות הליקוי תזדקקי למכשירי שמיעה בעצמות גוברות. מרבית המקרים הם על רקע גנטי ולא ניתן לעזור לחולה פרט לנ"ל. עם זאת חייבים לעשות את המאמץ המקסימלי על מנת לאבחן את הסיבה מכיוון שלפעמים ניתן לאתר גורמים (נדירים) שהם ברי טיפול: שמוש בתרופות שהן רעילות לאזן הפנימית (כגון כינידין, אספירין במינון גבוה, פוסיד), הפרעה בהורמוני בלוטת התריס, תפקודי כליה ובדיקת שתן, סוכר בצום, שקיעת דם ואולי בדיקות נוספות להערכה האם יכול להיות ליקוי אוטואימוני (מערכת החיסון של גופנו הורסת בהדרגה את האזניים של עצמנו), בדיקת רופא עיניים, CT של אזניים לחיפוש אחר מלפורמציה מולדת של השבלול, בדיקת דם FTA-ABS, בדיקת נוירולוג במידה ויש סימנים להפרעה במערכת העצבים, התרשמות האם יכול להיות חלק מתסמונת כללית לפי המראה הכללי של החולה/עוותים בגפיים/קווצת שיער לבנה/ כתמי "קפה בחלב" בעור, בדיקת ENG להערכת תפקוד מערכת שווי המשקל. המקרים ברי הטיפול הם המקרים האוטואימוניים והקוריוזים הרפואיים של עגבת מולדת. באם יש לך היסטוריה של הפלות חוזרות, בעיות בהריון וכו - ייתכן שיש מקום לברר בכיוון. יש אסכולה שגורסת no patient should go deaf without the benefits of steroids. דהיינו - גם אם לא תהיה אבחנה ברורה - נסיון לטיפול בסטרואידים כדי לראות האם משפר או עוצר את תהליך התקדמות הליקוי. > האם עצם העובדה שיש לי גם טיניטוס וגם ירידה בשמיעה, יכול להעיד > על הגורם? לא האם יש קשר בין ירידה בשמיעה לבין גלולות הריון > והורמונים? לא שידוע לי (את מתכוונת להורמוני מין ולא להורמוני בלוטת התריס?) האם הגורם יכול להיות פסיכולוגי? לא

מנהל פורום אף אוזן גרון