שיתוק/ היחלשות מיתרי קול אצל תינוק

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון

23/07/2019 | 10:24 | מאת: אבי

ד"ר שלום נולד לנו תינוק לפני חודש וחצי לידה שהגיעה לתאריך הסופי שלה הלידה היתה בזירוז . דופק לב עובר שיחק לאורך כל הניסיון להביא ללידה טבעית. לאחר הרבה זמן ירידה משמעותית בדופק לב עובר. כניסה מהירה לקיסרי דחוף. הוצאת התינוק הובלתו לחדר צדדי כנראה להנשים או משהו לילד הוכנס צינור כנראה לסילוק נוזלים וקיבל אוויר עם קושי בנשימה וסטרידור הגיע לטיפול נמרץ לפג ולילוד. בגיל 6 ימים עבר בדיקת אצל רופא א.א.ג באבחנה של שיתוק דו צדדי עם בצקת משמעותית במיתרי הקול. הילד התחיל מאז בשיפור נשימתי וירידה ברעש הסטרידור משמעותית. ולאחר שבוע וחצי הוחלט על mri כחלק מהבדיקה הורדם/טושטש התינוק הוכנס צינור טובוס בשביל הבדיקה. לאחר מכן הילד הידרדר מאוד נשימתית עם קושי בהכנסה והוצאת אוויר. מאז עברו 3 שבועות הילד השתפר בשינה אין סטרידור נשמע שקט ונינוח נראה נושם יפה מאוד. במצב שקט כאשר ער מדי פעם צפצופ קטן ולא קבוע. בזמן אוכל מתעייף ולעיתים אוכל כמות קטנה מהנדרש ונרדם. לעיתים מסיים את האוכל . בזמן בכי מדי פעם בכי נקי כמו של כל תינוק מדי פעם בכי צרוד כמעט ללא קול אך מצליח להכניס אוויר אך מתקשה . לא מאדים ולא מכחיל ולא נדרשת עזרה אך התינוק לאחר הבכי לרוב מתעייף ומותש. הילד כבר שבוע וחצי בחדר התאוששות עדיין בטיפול נמרץ אבל בחדר כזה שנקרא "מתאוששים" ללא השגחה מיוחדת ואנחנו נמצאים איתו כל היום ומטפלים בו, החלפה האכלה מקלחת הכל. הרופאים חלוקים לגבי ההמשך יש לנו אפשרות לבצע פיום קנה או להשתחרר במצב הזה ולראות לאן זה יילך עם הזמן שאלתי היא האם ללכת בעצת רופא הא.א.ג שבדק אותו בגיל 6 ימים(עברו 45 ימים מאז) ואיבחן שיתוק דו"צ תנועה חלקית ומאז לא בדק אותו ולא ראה אותו. או ללכת בעצת הרופא הבכיר בטיפול נמרץ לתת את ההזדמנות לתינוק להתגבר בגלל שיפור שהוא רואה(הרופא שהייה איתו בכל התקופה בטיפול נמרץ וראה את כל השלבים ואת כל ההשתלשלות) שאלה נוספת שתעזור להחלטה האם שיתוק דו צדדי/מיתרים חלשים הוא דבר שיכול לחלוף או להסתדר או שהמיתרים יתחזקו ויבצעו פתיחה מלאה/חלקית שתספיק ביחוד שמדובר בתינוק בן מס' ימים (בזמן הבדיקה). האם כדאי לתת את ההזדמנות להשתחרר ולחכות עם זה. והאם הבדיקה בגיל 6 ימים ניתן להסתמך עליה הגיל מאוד צעיר גם היום הבנתי שבפיום קנה המקום יכול לנוח הילד יגדל מעט ויתחזק ויש סיכוי שזה יעזור לעומת זאת התינוק היום מסתדר ללא כל עזרה כלשהי ולאחר פיום קנה ייתכן ולא יצליח לחזור למצב הזה אשמח לעצתך. תודה

מאוד לא חכם לעץ למקרה כזה בלי לראות את התמונה המלאה , ובדיקה, באם ישנם פגמים כל שהם. ממליץ לכם לפנות לרופאים המטפלים ולהתייעץ איתם

מנהל פורום אף אוזן גרון