תסמינים של חוסר שינה קיצוני ועירנות יתר

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

22/08/2013 | 00:02 | מאת: נועה

מאז שחוויתי תקופה מאוד מלחיצה בחיי שנמשכה כחודש החלה השינה שלי להתדרדר ולהתדרדר עד למצב שבו אני ישנה בממוצע כשלוש שעות בלילה. הדבר המוזר הוא שאינני עייפה כלל ואני מאוד עירנית גם לאחר לילות שבהם איני ישנה כלל. האם חוסר השינה הקיצוני והערנות המוגברת הם תסמינים של פוסט טראומה? ראוי לציין כי איני סובלת מתסמינים אחרים של פוסט טראומה. עברו כבר שמונה חודשים ואין לי פלאשבקים של התקופה הזו, אין לי סיוטים, אני לא חשה ברע אם אני חושבת על התקופה הזו בחיי ואין בי צורך להימנע מדברים אשר מזכירים לי אותה למרות שהייתה זו תקופה מאוד קשה. אודה מאוד לתשובה ולדרך שבה אני יכולה לטפל בדבר.

שלום נועה, חוסר שינה ועוררות מוגברת הם חלק מן המאפיינים של פוסט-טראומה. אצל כל נפגע טראומה התופעות מופיעות באופן שונה וייחודי, ואין צורך שכל המאפיינים יופיעו. אין לי, כמובן, כל אפשרות לדעת אם את סובלת מפוסט-טראומה, משום שחוסר שינה ועוררות יתר יכולים להיות קשורים גם לבעיה אחרת, וכדאי שתתייעצי במומחה שיבחן את כל ההיבטים של בריאותך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב