חיים בצל הפוסט טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

10/07/2012 | 05:02 | מאת: מאיר

שלום אני בן 31 אני חי(יותר נכון מנסה לשרוד) למה שאני קורא חיים בצל הפוסט טראומה מזה מספר שנים מאז שזה התחיל פשוט שינה לי את כל החיים ואני סובל 3 פעמים ניסיתי לשים קץ לחיים שלי פעם כמעט הצלחתי והודות בת זוגתי אני כיום חי . הייתי חודש מאושפז אך לא מרגיש שזה עזר לי ממש הפכתי מלהיות הבן אדם הרגוע שתמיד הייתי לבן אדם לחוץ עצבני לפעמים אלים שקוע עמוק בדיכאון הרחקתי את רוב המשפחה שלי חברים אין לי יותר לא הצלחתי להחזיק מעמד בעבודות אני סובל רק דבר אחד טוב נישאר לי וזאת בת זוג שלי שהיא גם סובלת איתי ביחד אך היא ממשיכה להיות איתי. אני בקושי יושן בלילות וכשמצליח לישון אז יש לי סיוטים לא יודע מה לעשות ולמי לפנות אני זקוק לעזרה נואשות

מאיר יקר, כשאתה כותב על ה"חיים בצל הפוסט-טראומה" אתה, למעשה, מתאר את עצמך כקורבן שכוח גדול, חיצוני, משתק אותו. אבל פוסט-טראומה אינה גזירה חיצונית או עונש כבד או מחלה. פוסט-טראומה היא הדרך בה אתה מגיב לפגיעה קשה, שאינה שונה מכריתת יד או רגל. זוהי כריתה של תחושת הביטחון שלך, שבלעדיה קשה לחיות ולתפקד. תחושת הביטחון נוצרת בנו בילדותנו, כשאנו מוגנים על-ידי הורינו, וזה תהליך ארוך הנמשך שנים. הלומי-קרב ונפגעי טראומה יכולים לחדש את תחושת הביטחון הזו אם ילמדו כיצד לרכוש אותה מחדש. אי-אפשר לרפא את הטראומה, אבל אפשר ללמוד איך לחיות אתה ואיך לחדש את המיומנויות הרגשיות היוצרות את תחושת הביטחון. אחד התנאים הבסיסיים לשיקום הלומי-קרב הוא תמיכה של הסביבה הקרובה. רוב הלומי-הקרב אינם זוכים לתמיכה כזו, משום שהם חוששים מלשתף את הקרובים אליהם. אתה בר-משל, משום שבת-זוגך תומכת בך, וזה אוצר גדול. אם תרצה, תוכל להצטרף, ללא תשלום, לקבוצת אימון-רגשי באתר 'פוסט-טראומה', המיועדת למי שרוצה להחזיר לעצמו את השליטה בחייו: http://www.post-trauma.org בברכה, ד"ר דרור גרין

05/09/2012 | 19:33 | מאת: ד

נפגעי הלם יקרים, לא חייבים להמשיך לסבול!! ולא חשוב לפני כמה זמן התרחשה הטראומה. אני מציע לך לבוא להתנסות בטיפול בשיטת PEAT - טכנולוגיה מתקדמת שהוכיחה עצמה באלפי טיפולים ברחבי העולם. אני מלמדת את השיטה רופאים ומטפלים ואני מטפלת בה בהצלחה גדולה במבוגרים וילדים וחייהם משתנים ללא הכר. זו עובדה. ילדים נפגעי פצמ"רים בדרום עברו טיפול וחזרו לבית הספר ועוזרים לאחרים. משפחה שנפגעה מהלם בשעת הפגזה בישוב עוטף עזה חזרה לתפקד אחרי מפגש טיפול ב-PEAT . השיטה הוכיחה עצמה כיעילה ביותר לפירוק המטענים הרגשיים שהצטברו על הטראומה המקורית, להקלה על הכאב הנפשי ולפתרון בעיות רגשיות, ללא תופעות לוואי וללא פלישה לגוף, בלי שימוש בחומרים. מזמינה אותכם לבוא להתנסות ולבדוק בעצמכם ולתת לעצמכם את ההזדמנות לחיים יותר שמחים בקרב המשפחה והקהילה. בברכה , מרים גרבר

מנהל פורום טראומה והלם-קרב