האם ישנה תורשתיות?

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

08/02/2012 | 17:29 | מאת: מישהי 20

אבי לוקה בתסמונת פוסט טראומה כתוצאה ממלחמה ולוקח ריספרדל, קלונקס ועוד כמה תרופות. שאלתי היא האם המצב של האב משפיע עלי ועל האחים? יש התקפי זעם וצעקות ממנו. אני לא כעסנית אך כשמרגיזים אותי ממש אני כועסת ושמתי לב שכשאני עצבנית לוקח לי זמן לשחרר ואני אובססיבית לגבי משהו שמציק לי או לגבי קשר שהיה לי בעבר ולא הסתדר ואני חושבת עליו רבות. עליי לדעת האם המצב של אבי משפיע עלי. כי לדוגמא אחי גם רגיש כמו אבי לרעש ולא יכול לסבול רעש אפילו לא דיבורים של אנשים אחרים סביבו. כמו כן האם למשל גורם חיצוני יידע על מצבו של אבי למשל בן זוג עתידי, יש סיכוי שזה ימנע ממנו להיות איתי?

08/02/2012 | 17:41 | מאת: מישהי 20

כמו כן, אני שמה לב שאני נוטה לבחור בני זוג דומים לאבי.כלומר משפילים, צועקים, קרים. אני רוצה להימנע מכך אך איני מצליחה. כבר היו לי שני חברים שדומים מאוד לאבי ואפילו אמי אמרה לי את זה. אני יודעת שיש קשר לכל זה אבל מה עלי לעשות?

שלום מישהי, באופן טבעי רבים בוחרים בני-זוג הדומים בתכונותיהם להוריהם, ואינני מתפלא על הבחירות שלך. כדאי לך מאוד להתייעץ עם איש מקצוע המנוסה בתחום הטראומה, ועדיף לפנות למטפל קוגניטיבי התנהגותי. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

שלום מישהי, הטראומה לא עוברת באופן תורשתי, אבל יש השפעה רבה על בני המשפחה, ומה שאת מתארת אפייני למשפחות רבות. זו הסיבה שטיפול ותמיכה בהלומי-קרב צריך להיות מערכתי, וכל בני המשפחה זקוקים לתמיכה. לצערי, אגף השיקום מתעלם מכך. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב