ptsd ופסיכוזה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

01/09/2011 | 23:20 | מאת: תמיר

האם אדם הסובל מ ptsd יכול להפוך לפסיכוטי? הכוונה היא האם גילויי אלימות מצידו הופכות אותו לפסיכוטי? או שזה לא קשור? ומה עושים אם המצב מדרדר לכדי אלימות פיזית? תודה.

שלום תמיר, אבחונים פסיכיאטריים הם הכללות לא מדויקות המקלות על הפסיכיאטרים והפסיכולוגים להעניק תוויות למה שאינם מבינים. אבל גם אם יטענו שמצבי דחק הם אחד הסימנים המקדימים לפסיכוזה, אין פירוש הדבר שהטראומה גורמת לפסיכוזה אלא רק שהיא גורמת לכך אצל מי שמלכתחילה נטה להפרעה כזו. חשוב להבין שפסיכוזה היא הפרעה פסיכיאטרית, בשעה שפוסט-טראומה אינה מחלה אלא פגיעה קשה בתחושת הביטחון. העולם מוצף באלימות, ואין לזה כל קשר לפסיכוזה, שפירושה איבוד הקשר עם המציאות. לנפגעי טראומה, הסובלים מחרדה קשה, יש רגישות גבוהה ביותר המעוררת כעס ותגובות אלימות. אין לזה כל קשר לפסיכוזה. מה עושים? הדרך היעילה ביותר להתמודדות עם פוסט-טראומה אינה בחיפוש הגדרות פסיכיאטריות, אלא ביצירת תנאי-חיים של שיגרה וביטחון, בסביבה תומכת וחמה, והימנעות ממקומות העשויים להגביר את הטראומה, כמו סביבה אלימה ורועשת ומלחיצה. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב