שלום דרור

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

30/01/2011 | 16:23 | מאת: ימית

מקריאה בפורום אני שומעת פה טענות חוזרות ונשנות נגד אגף השיקום שבעצם מתעלל ויוצר טראומות באותם אנשים נפגעי טראומה בעצמם. חייבת לומר שזה נשמע די מזעזע שאנשי מקצוע תוקעים יתדות בגלגלים במקום לסייע והכל כנראה מתוך מדיניות ממשלתית. שאלתי היא: האם הנושא עצמו נחקר לעומק- על אופן הטיפול המרושל? האם לדעתך יש מקום למחקר אקדמי בשטח בנושא? האם לדעתך דרך זו יכולה לסייע במשהו? תודה

שלום ימית, אכן, ה'שיקום' של אגף השיקום עשוי להיות לא פחות טראומטי מן הטראומה המקורית. אני עצמי התנסיתי בכך, וכשניסיתי לפעול למען הלומי-הקרב ולפנות למבקר המדינה ולאמצעי התקשורת ראש אגף השיקום בעצמו הורה להפסיק את הקצבה החודשית שלי. אגף השיקום הוא ארגון חזק הפועל באלימות נגד נכי צה"ל ומועל בתפקידו, בהוראת ראש אגף השיקום שהוא גם סמנכ"ל משרד הביטחון, ומשמש בתפקידו כמקפצה לתפקיד אחר, ללא כל ידע בתחום. נכתבו על כך מאמרים והדברים הוצגו פעמים אחדות בתחקירים רציניים של אילנה דיין ב'עובדה'. לצערי, אגף השיקום ומשרד הביטחון הם פרה קדושה ואיש אינו מוכן להתמודד אתם. גם השופטים בבתי-המשפט משתפים אתם פעולה. אינני מאמין שניתן לשנות משהו מבלי לסגור לגמרי את אגף השיקום ולהעביר את הטיפול לקופות החולים. זה לא יקרה בקרוב. מחקר אקדמי לא יועיל לאף אחד. לפני שלושים שנה נכתב מחקר על הלם-קרב על-ידי פסיכולוג צבאי, אך המחקר נגנז והושמד. לצערי, במדינה שבה כל השכבות החלשות מוזנחות, אין כל סיכוי לשינוי, אלא אם כן הלומי-הקרב יצאו לרחובות וינקטו בדרכים אלימות, בהן כמובן אינני יכול לתמוך. בברכה, ד"ר דרור גרין

30/01/2011 | 18:59 | מאת: ימית

זה לא שאני כזו תמימה, יודעת שיש הרבה רפש איפה שלא תחפש- אבל דווקא במדינה כמו שלנו שכביכול נושאת על דגל את צה"ל ולוחמיה- היתי מצפה לפחות ברמת ההתנהלות החיצונית לאיזה יחס אנושי הולם. זה די מדהים ומקומם מה שאתה מתאר ונדמה לי שגם פה יש ניצול של השכבות החלשות. הרי הלומי קרב הם אנשים שמתקשים הרבה פעמים להשמיע את קולם או לייצג את עצמם ואגף השיקום כנראה בונה על זה את האסטרטגיה. אבל אם כולם יודעים שהגוף טמא ומלא אינטרסים- למה לא מכפיפים עליו איזשהי סמכות שתכפה עליהם שינוי, למה לא מפרקים ארגון שאיננו מיטיב עם מי שהוא אמור להיטיב? זה מזכיר לי את קשר השתיקה שיש במשפחות של גילוי עריות. כולם יודעים אבל לא מוכנים לדבר על זה. ואיך אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש שעובדים שם לא מתקוממים? איפה האתיקה המקצועית?

31/01/2011 | 09:08 | מאת: צVק@

ועדת ביקורת - ועדת חוץ ובטחון ח"כ ישראל חסון - קדימה מנהל בחודשים האחרונים בדיקה של התנהלות אגף השיקום בתוך הליך הבדיקה מתנהלת בחינה מחדש של הליך ההכרה והשיקום של נכי צה"ל נפגעי PTSD בימים אלו מתנהל דיאלוג בנושא בני המשפחה הקרובה בנות זוג וילדים צביקה

מנהל פורום טראומה והלם-קרב