חוסר רגש

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

31/10/2010 | 19:22 | מאת: חני

בס"ד האם התופעה של חוסר רגש מוחלט מצביעה גם היא על מה שנקרא פוסט טראומה? ניתן לציין שמשך 40 שנות חיי הייתי מלאת רגש, שמחת חיים צחוק פרוע חקיינית והכל הכל הכל נעלם לי כמובן שעברתי משבר קשה מאוד בחיי הזוגיות כולל ניתוק פתאומי ואם לא די בכך אז גם מחלה קשה והתמודדות קשה ודי לבד הכל ברוך ה' עבר ומאחורי ניסיתי בכוחות עצמי להתגבר על ההכככל מה שהכי חסר לי זה חוסר רגש בושה לומר אבל אפילו כשאני מחבקת את ביתי אינני מרגישה דבר האם זה לא נורא מכל????

שלום חני, מה שאת מתארת הוא שיתוק רגשי או קהות חושים, והתופעה יכולה לאפיין פוסט-טראומה אבל יכולות להיות לכך גם סיבות נוספות. כדאי מאוד שתפני לעזרה מקצועית, באמצעות פסיכותרפיה שתסייע לך להבין את התופעה. בברכה, ד"ר דרור גרין

31/10/2010 | 20:14 | מאת: חני

תודה

15/11/2010 | 00:50 | מאת: יערית

בס"ד לחני שלום.את התחושה או יותר נכון את חוסר תחושת הרגש שאת מתארת כאן,זה דבר ידוע.אני למשל סובלת אבל אפשר לתאר את זה כמו מתנה מהקב"ה שמנע ממני סבל שלא יכולתי להתמודד עם רגש ומשהו נשבר בתוכי. לכן במקרה של חוסר רגש אצלך זה כשאין יכולת ריגשית להכיל את הרגש (לפחות לדעתי)הכל ממנו יתברך לטובה.

04/12/2010 | 22:08 | מאת: חני

בס"ד גם אני חושבת שהכל מאיתו יתברך ושכנראה הדברים הקשים מאוד קשים לי ולכן אני מקבלת הנחה כדי להוריד ממני אך מצד שני אני חסרת רגש לאנשים הקרובים אלי מאוד מאוד למשפחתי האישית וזה קשה לי מאוד מאוד מאוד מאוד ולא יודעת מה לעשות הציעו לי לשוב ולקחת כדורי סרוקסט כדי להעצים קצת את מצב הרוח אבל אינני יודעת אם לקחת או לא ממש לא יודעת מה לעשות

מנהל פורום טראומה והלם-קרב