שאלה היפוטתית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

21/09/2010 | 11:56 | מאת: אני

שלום, יש לי שאלה לגבי מצב היפותטי, אך בכל זאת אשמח לתשובה. במקרה של נערה צעירה שעברה אונס ומיד לאחריו מופיעים תסמינים חריפים של פוסט טראומה ואף תסמינים נוספים כגון: נדודי שינה חמורים, חוסר תאבון עד כדי אי אכילה, חוסר יכולת לתקשר, הסתגרות ובהייה. האם בחורה כזאת תופנה לקבלת טיפול תרופתי באופן מיידי (תוך שבוע מיום הארוע)? ואם כן איזה טיפול תרופתי היא תקבל? בהנחה שהטיפול התרופתי ניתן והוא משפר חלק מהתסמינים: מאפשר לה לישון ולאכול בצורה טובה יותר, אבל התסמינים הפוסט טראומטים נשארים בנוסף לחוסר התקשורת וההסתגרות כיצד היא תטופל בהמשך (הווה אומר באיזה כלים ישתמשו בטיפול פסיכולוגי איתה)? בתודה מראש.

שלום לך, כמו בכל סוג אחר של טראומה, טיפול תרופתי יכול רק לסייע בהתמודדות עם חלק מן הסימפטומים, אך חשוב הרבה יותר לקבל מהר ככל האפשר תמיכה מן הסביבה הקרובה ולהיעזר בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, שיאפשר לנפגעת לשקם את תחושת הביטחון שלה. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב