ישראל

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

26/06/2010 | 12:03 | מאת: צ

שלום דר' גרין תודה רבה וכפי שרצית לדעת מצבו של בני היום תודה לאל בסדר והוא בעזתו ובעזרתי לומד כי הוא חייב להניח לעבר בצד ולחיות את חייו,אבל הקושי שהיה לאחרונה היו כל מיני דברים בסביבתו כמו קבוצת החיילים שנתנה לו מיד תחושה של בהלה ופחד וחוסר שקט,הוא למד אז להתגבר ולהתרחק ממפגשים כאלה,בנוסף הוא לא מאזין לחדשות,לא קורא עיתון כדי לא להאזין לארועים המסעירים אותו,מקפיד להתרחק מאנשים המדברים על ארועים צבאיים או על עברם הצבאי.בקיצור מנסה למצא דרכים להתמודד,נרשם ללימודים,לפעמים ניגש לבית הכנסת ללמוד תורה כי קשה לו להתרכז בקריאת ספרים.מתעניין יותר ביהדות.וזה בגדול מצבו כמובן שבמקביל הוא במעקב תרופתי של פסיכולוגים ופסיכיאטר שמכוונים אותו כיצד לנהל את חייו האישים כלומר לבלות,לשתות,ללמוד וכו'.(בעבר לאחר השירות הצבאי הוא היה מאוד עצמאי עבד וחי באילת לצורך העבודה המועדפת והיה מאוד מרוצה והתמודד מאוד יפה. לכן,אם הבנתי נכון אני יכולה לגשת שוב למשרד הביטחון להגיש תביעה לנכות למרות שעבר זמן מאז שירותו הצבאי?בכל מיקרה אני (כמו שספרתי לך)עובדת עם עו"ד אני אומר לו את מה שאמרת לי ואבדוק האם ניתן לשנות את התביעה להלומי קרב ולא סתם פוסטראומה.כי רק זו הבעיה שלי וכניראה שהמינוח הראשוני שלי של פוסטראומה לא היה נכון,אני ממש מודה לך ואשמח שתגיב לי מה דעתך לגבי העו"ד תודה מראש .

שלום צ, פוסט-טראומה אינה מחלה אלא פגיעה, שצריך ללמוד כיצד להתמודד איתה. במשך השנים הסימפטומים מחמירים, וככל שהטיפול יקדים ניתן למנוע את ההתדרדרות. טיפול פסיכיאטרי תרופתי עשוי להקטין את הסימפטומים, אך טיפול קוגניטיבי-התנהגותי הוא היעיל ביותר. אין הבדל בין תביעה להכרה בהלם-קרב או בפוסט-טראומה. פוסט-טראומה היא התוצאה של הלם-קרב. בהודעות קודמות תיארת אירוע פסיכוטי. אירועים פסיכוטיים עשויים להיגרם ממחלת-נפש גם ללא הלם-קרב, ובדרך זו אגף השיקום ינסה לדחות את התביעה. אין התיישנות להלם-קרב, וניתן להגיש את התביעה גם לאחר זמן רב (אני עצמי הוכרתי לאחר יותר משלושים שנה). כפי שכתבתי לך, חשוב ביותר לפנות לעורך-דין המומחה בטיפול בהלומי-קרב. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב