הלם פוסט טראומתי

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

17/06/2010 | 09:27 | מאת: טלי

שלום, אני סובלת מהלם פוסט טראומתי בעקבות התעללות מינית ופיסית שעברתי ע"י אבי. לפעמים בתקופות קשות אני משתמשת ככמובן בהמלצת הפסיכיאטר שלי בזיפרקסה 0.25 מ"ג. לאחרונה נתגלה לי כי בתרופה זו מטופלים חולים סכיזופרנים ואני לא נכללת בקטגוריה זו. האם תרופה זו מומלצת כטיפול בבעייתי. אולי יש תחליף? אשמח לקבל הסבר לגבי מהות תרופה זו. עליי לציין כי תרופה זו מסייעת לי ברגעי משבר קשים.

שלום טלי, אינני פסיכיאטר, ולכן לא אוכל לייעץ לך בנוגע לתרופות בהן את משתמשת. פוסט-טראומה אינה מחלה, אלא מצב שצריך לדעת ללמוד להתמודד אתו. הדרך היעילה לכך היא באמצעות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי ויצירת סביבת חיים בטוחה ושגרת חיים מוגנת. השימוש בתרופות עשוי לסייע להתמודדות עם התקפי חרדה וכעס, והוא יכול להיות יעיל בשילוב עם הטיפול ההתנהגותי. זה אינו מדע מדויק, והתרופות משפיעות באופן שונה על כל משתמש. לעתים הן מפסיקות להשפיע, ולעתים יש להן תופעות לואי. כדאי להשתמש בתרופות רק במטרה לסייע לטיפול ההתנהגותי, או כדי להתמודד במצבים מיוחדים עם סימפטומים קשים במיוחד. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב