האם יש סימנים שליליים (הימנעות) לפוסט טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

31/05/2010 | 11:03 | מאת: יוסי

כמו שיש סימנים שליליים למחלת הסכיזופניה? האם יכולה להיות קשר בין פוסט טראומה להתפתחות סכיזופרניה? תודה רבה מראש.

שלום יוסי, לא הבנתי את החלק הראשון של שאלתך. אין קשר בין פוסט-טראומה לבין התפתחות הסכיזופרניה. סכיזופרניה היא מחלת נפש תורשתית, המופיעה בדרך-כלל בגיל 20-30, בשעה שפוסט-טראומה אינה מחלת נפש אלא פגיעה שניתן להתמודד אתה ולחיות חיים נורמליים. קשה לנבא מתי תפרוץ הסכיזופרניה אצל מי שיש לו נטיה לכך, ואחת ההשערות הן שטראומה עשויה להאיץ את התהליך. בברכה, ד"ר דרור גרין

31/05/2010 | 22:48 | מאת: עו"ד גיא בית און

יש חד משמעית קשר בין פוסט טראומה לבין סכיזופרניה. מספר לקוחות שלי אשר לקו בפוסט טראומה הוכרו לאחר זמן כחולים בסכיזופרניה. הקשר בין פוסט טראומה לבין סכיזופרניה הוא קשר של הסתעפות הליקוי הפוסט טראומטי במצב של חוסר בטטיפול הופך למחלת נפש מסוג סכיזופרניה אחוז אחד מן האוכלוסיה ילקו בסכיזופרניה עקב אירועים טראומטים או ארועים מלחמתיים. הדבר רשום גם בספרות הרפואית.

שלום גיא, אולי כדאי שנתחלף, ואני אייעץ ללקוחות שלך בעניינים משפטיים. טראומה עשויה להיות אחד הגירויים הגורמים להופעת הסכיזופרניה, אצל מי שיש לו נטיה כזו מלידה. הסימפטומים הפוסט-טראומטיים עצמם אינם גורמים לסכיזופרניה, ואין צורך להפחיד את משתתפי הפורום שלנו. חשוב עוד יותר להדגיש את ההבדל בין מחלות נפש, כמו סכיזופרניה, לבין פוסט-טראומה שאינה מחלת נפש אלא פגיעה רגשית שאינה שונה מכריתת יד או רגל. זו פגיעה שניתן ללמוד לחיות אתה, בניגוד למחלת נפש שאין לה מרפא. בברכה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב