מקום לטיפול בנפגעי הלם קרב.

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

23/04/2010 | 14:37 | מאת: שוקי מרלה

נפגעי הלם קרב כמוני מקבלים טיפול ביחידה לתגובות קרב ואני מקבל טיפול שם כבר כ-10 שנים. הם עושים שם הכל למען הנפגעים מעל ומעבר, אבל חוץ מכדורים אין כל טיפול אחר. אני מיוזמתי פניתי בהתחלה לנט"ל והם מאד עזרו לי על ידי חוגי ציור, ויטרז', מוסיקה, קרטה ועוד והכל בהתנדבות. אני שואל מדוע אגף השיקום עם כל הכסף האדיר שיושב בחשבונם לא עושים דבר וחצי דבר וזו בושב גדולה. אני חושב שאת מחלקה ג' בפסיכיאטריה בתל השומר להפוך ךמחלקת PTSD ושם לאשפז ניפגעי הלם קרב ולטפל בהם בהתאם. ממליץ לבנות שם ג'קוזי, סאונה, ברכת שחייה קטנה פשוט לרווחת המאושפזים.

שלום שוקי, אני מבין שקיבלת יחס טוב ביחידה לתגובות קרב, ומהיכרות אתם זה לא מפתיע אותי. אבל כפי שאתה כותב חוץ מכדורים (טיפול פסיכיאטרי) אין כל טיפול אחר, וזה חבל. היחידה הזו אינה יכולה למלא את תפקידה, משום שאין לה תקציב ואין בה מספיק אנשי מקצוע לטפל באלפי הנפגעים מן המלחמה האחרונה (כדאי לזכור גם שהיחידה מטפלת רק בחיילי מילואים, ואין כלל מי שמטפל בחיילי הסדיר הלומי-הקרב). אגף השיקום אינו רוצה לטפל בהלומי-הקרב, ולכן גם היחידה הזו לא זוכה בתקציבים. לפני שנים אחדות התלוננתי על כך אצל מבקר המדינה, ובתגובה עיכב ראש אגף-השיקום את הקצבה החודשית שלי. הרעיון שלךל להפוך מחלקה בתל-השומר למחלקה לנפגעי הלם-קרב ולבנות שם מתקני ספורט נשמע נפלא, אך הוא לקוח, כמובן, מעולם החלומות. זה לא יקרה. שבוע טוב, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב