הוצאת דברים מודחקים

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

06/02/2009 | 17:16 | מאת: ג'ן

היי איניי יודעת אם אני אמורה לרשום את התוכן שלי כאן אז אם הוא לא במקום ותוכלו לומר לי לאן להגיע אני אשמח.. בגיל 5 עברתי תקיפה מינית אני זוכרת רק את התמונה הראשונה ואת השאר הדחקתי מההלם, איזה שיטות מאפשרות להוציא דברים מודחקים לפני השטח? היום אני בת 23... שמעתי על היפוזה האם זה יעיל?

שלום ג'ן, זהו פורום להלומי-קרב, אך הסימפטומים של הלם-קרב דומים לפוסט-טראומה הנובעת מתקיפה מינית. את כותבת ש'הדחקת' את הזכרונות. 'הדחקה' היא מושג פרוידיאני, המבוסס על אמונות מסוימות שאינן בהכרח נכונות. הטיפול הפרוידיאני (פסיכואנליזה, טיפול 'דינמי') אינו מתאים למי שסובל מפוסט-טראומה. זהו טיפול המבוסס על שחזור הזיכרון האבוד, מתוך הנחה (שכאמור, אינה מבוססת) שעצם חשיפת הזכרונות עשויה להקל על הסימפטומים. במקרה של פוסט-טראומה המצב הפוך. כל שחזור של הטראומה והעלאת זכרונות העבר עשוי לחזק את הטראומה ולהחריף את המצב. הטיפול המתאים לפוסט-טראומה הוא טיפול קוגניטיבי-התנהגותי המתמקד ב'כאן-ועכשיו'. טיפול כזה יאפשר לך ללמוד דרכים להתמודדות טובה יותר עם חיים בהווה, ביצירת יחסים עם הסביבה הקרובה, בהתמודדות עם החרדה ובניסיון ליצור מקום בטוח שיאפשר לך לחיות בשלום עם הקשיים והמגבלות. מסיבה זו גם אינני ממליץ על היפנוזה. הזכרונות מסוכנים, ואין כל צורך לשחזר אותם. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב