טראומה בעקבות רשלנות רפואית

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

20/06/2020 | 11:29 | מאת: מיכל

שלום עברתי לאחרונה חוויה נפשית קשה בעקבות רשלנות רפואית. מסביבי כולם אומרים לשכוח ולא לחשוב על זה, אך בעצם אני חושבת על זה כל יום. הזיכרון שיש לי מעומעם מבחינת הרגשות (כנראה בגלל התרופות שקיבלתי), אך כשאני מנסה לשחזר אני מרגישה שזה מציף אותי מחדש ואני עוצרת את עצמי. אני מרגישה שאני צריכה לעבד את החוויה ואפילו לשחזר אותה (למשל בהיפנוזה), אולי זה יתן לי יותר שליטה לגבי הזיכרון ממנה. האם יש שיטה לעיבוד טראומה באמצעות שחזור החוויה דרך היפנוזה? לאיזה מטפל עליי לפנות? תודה

שלום מיכל, אם קיבלת תרופות, את ודאי מקבלת טיפול רפואי או פסיכיאטרי. כדאי שתתייעצי עם המומחה המטפל בך לגבי האפשרות שאת סובלת מפוסט-טראומה. טראומה אינה מחלה שאפשר לרפא אותה, אלא פגיעה קשה (כמו כריתת יד או רגל) בתפקוד הרגשי, שמתבטאת בחרדה ובאיבוד האמון במערכות הסובבות אותך. כל 'טיפול' המחזיר אותך אל חוויית הטראומה כדי 'לעבד' אותה או לשנות אותה יכול להיחוות כטראומטי ובכך להעצים את הפגיעה ואת הסימפטומים הפוסט-טראומטיים. הדרך היעילה להתמודדות עם טראומה היא להתרחק ממקורות הטראומה וליצור סביבת חיים בטוחה ונעימה, לתרגל טכניקות הרפיה (נשימה, מדיטציה, טאי-צ'י, פלדנקרייז וכו') ולעסוק בפעילות גופנית ויצירה, ובמיוחד לחיות בסביבה תומכת, מכילה ואוהבת. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב