בעלי סובל מפוסט טראומה

דיון מתוך פורום  טראומה והלם-קרב

10/02/2019 | 09:30 | מאת: שלי

שלום רב, בעלי סובל מפוסט טראומה מאז עופרת יצוקה. עם השנים והלחימה בעזה נצברו מספר מקרים נוספים לטראומה. הייתה לו תקופה מאד קשה עוד לפני שהיינו יחד. כיום הוא מתפקד מידי פעם עצבני אך בלילות לא ישן וסובל מחלימה מוגברת והזעת לילה. בלילה האחרון כשהתעוררתי ראיתי אותו מייבש את הסדינים וככשאלתי למעשיו אמר שממש הזיע בלילה וביקש להחליף מצעים מה שנראה לי מעט משונה בבוקר גיליתי שברח לו שתן מחלום בלילה. הוא כמובן התבייש ולא סיפר לי ומבחינתי ב4 וחצי שנים האחרונות דבר כזה לא קרה ונדמה לי שיש איזשהי החמרה. רציתי לדעת אם להעלות בפנין את עניין ההשתנה הלילית או להמשיך כאילו דבר לא קרה. ודבר נוסף הוא שלדעתי הוא חייב ללכת לטיפול אבל הוא לא רוצה. הוא יודע ששומדבר לא יעזור ולא רוצה לפתח ציפיות סתם. האם להתעקש על טיפול או לשחרר? תודה מראש.

שלום שלי, אני מבין את החשש שלך מפיתוח ציפיות, ויש בכך צדק רב. פוסט-טראומה אינה מחלה אלא פגיעה קשה, וההבטחות ל'טיפול' או 'ריפוי' בדרך-כלל מאכזבות. עם זאת, הסימפטומים של בעלך מעידים על מצוקה קשה וחרדה הדורשים התייחסות. התעלמות מן הסימפטומים תביא להחמרה מאוחר יותר, וחשוב לשים לב לכך. הדרך היעילה להתמודד עם הטראומה אינה 'טיפול' אלא תמיכה של הסביבה הקרובה, ואני שמח שאת מגלה רצון לעשות זאת. פוסט-טראומה היא ביטוי לאובדן שליטה, והדרך לחזק את השליטה העצמית היא באמצעות פעילות (פעילות גופנית, יצירה, פעילות אתגרית וגם טכניקות הרפיה). פעילות משותפת שלך איתו בתחומים אלו תחזק את הקשר ביניכם ותסייע לו להרגיש טוב יותר. בהצלחה, ד"ר דרור גרין

מנהל פורום טראומה והלם-קרב