אני אובדת עצות מה אני צריכה לעשות

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

22/09/2021 | 20:27 | מאת: לוברבום

שלום וברכה שבוע טוב אני אובדת עצות , אני בת 28 יש לי בעיה בקרנית של elevation קדמי ב2 העיניים בגלל קוצר ראיה גבוה שלא טופל כשהייתי פגית וגם בעקבות זה יש בעיה ברשתית בעבר הייתי גרה בבית שמש ובגלל זה הלכתי לדוקטור דוד לנדאו בהדסה עין כרם ביצעתי מעקב אחרי מעקב עם מיפוי קרנית התקדמות אחת אחרי השניה ללא צורך בטיפול כשהגעתי לגור בבני ברק לא ידעתי מה לעשות ובגלל שהרופא עיניים שלי אמר לי להיות במעקב במרפאת רשתית בבילינסון כבר החלטתי להיות במעקב גם בקרנית כשהגעתי בפעם הראשונה במרפאת קרנית קיבל אותי אופטומרטיסט שעשה לי בדיקה ואמר לי שהמצב שלי לא טוב מבחינת הקרנית ורואים את זה כבר.. בגלל שהוא ביקש ממני לעשות מיפוי קרנית חוזר עשיתי מיפוי קרנית כשהאופטומרטיסט לא היה בשטח ובאותו יום קיבל אותי רופאה אחרת במרפאה היא רשמה עם שאלה מה הסיבה שהגעתי למרפאה ובגלל שחשבתי שהיא מבינה לבד היא כתבה לי במסמך שאין הצדקה למעקב במרפאת קרנית ושאני יהיה במעקב בקופת חולים (למרות שאין לי שם רופא עיניים קרנית במקום מגוריי...) הגעתי למרפאת קרנית עם דלקת אלרגית לחמית בעין שטופלתי ע"י דוקטור איל כהן הרופא עיניים אמר לי לחזור בעוד חודשיים ולכן יש לי שאלה איפה לבצע את המיפוי קרנית החוזר. במרפאת קרנית בבילינסון ביצעתי מיפוי קרנית לפני חודשיים שיצא לא ברור בגלל הסוג מכשור והן באופטיקה במדיקה ברמתה חיל בצעתי מיפוי קרנית שיצא טוב וגם שלחו לי את כל המיפוי האחוריים כפי שבקשתי בגלל שראיתי במיפוי קרנית אחד שיש לי צלקת בקרנית שלא עבר הייתי צריכה לרוץ למרפאת קרנית ולכן הגעתי לבילינסון אני כן רוצה להישאר באיכילוב בגלל הטיפול הטוב שאני מקבלת ולכן יש לי שאלה אני יודעת שהמיפוי קרנית צריך לבצע עם אותו מכשיר שעשו במיפוי קרנית הקודם וככה אפשר לאבחן את ההתקדמות במחלה. האם במידה ושיעשו את המיפוי קרנית במדיקה אבל יעשו את זה בצורה טובה ואף ייה אפשרי גם לאבחן את הקטרקט שיש לי כבר מי גיל צעיר כדי לנתח זה יהיה טוב לרופא??? או שאני כן הסתפק במיפוי קרנית בבילינסון אבל זה לא יהיה עם אותו איכות כמו במדיקה ואולי גם לא יהיה אפשרי לרופא עיניים לקבל את התוצאות האחרות מי בילינסון כי הם יישארו את זה אצלהם האם אז יהיה טוב יותר לרופא עיניים שיהיה השוואה נכונה??? אם כן אז מה עדיף לעשות בכזה מקרה?? תודה רבה... יש לי עכשיו רופא עיניים באיכילוב שמעקב אחריי ליובש עין אבל מבחינת המיפוי קרנית אני לא יודעת מה יהיה בכל אופן אמרו לי לעשות כל 4 חודשים בגלל המצב הנדיר שלי לכן אני לא יודעת מה לעשות לגבי עשית המיפוי ואיפה תודה רבה

שלום רב, השאלה על מיפוי קרנית אינה מובנת בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית