קרטוקונוס...........

דיון מתוך פורום  עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית

11/05/2023 | 22:59 | מאת: תמיר

שלום יש לי קרטוקונוס.בעין ימין קרטוקונוס בשלב התחלתי,ובעין שמאל במצב מתקדם.התאימו לי עדשות קשות ובעין שמאל העין שהקרטוקונוס מתקדם יותר דווקא בעין הזאת אני רואה יותר טוב מעין ימין ששם זה במצב התחלתי.כשהייתי אצל רופא עיניים הוא אמר לי שככה זה אמור להיות ולא הסביר לי את ההיגיון בזה.תוכל לומר לי למה זה ככה? תודה

שלום רב, איכות הראייה במחלת הקרטוקונוס מושפעת מפרמטרים רבים כמו שקיפות הקרנית מול ציר הראייה (העדר צלקות וסימני מתיחה למשל) וגם סוג הקרטוקונוס ומיקמו מול ציר הראייה. הנתונים החשובים ביותר אודות התאמת העדשות מגע בעין ימין (אולי ניתן לשפר) ובעין שמאל אינם מופעים בשאלה. בברכה, ד"ר ניר ארדינסט

מנהל פורום עדשות מגע, עדשות מגע לקרטוקונוס ומיפוי קרנית