למה יש כזאת היסטריה מהקורונה?

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

03/07/2020 | 00:12 | מאת: דודו

בהתחלה חשבו שנגיף קורונה קטלני אבל עם הזמן כבר הבנו שהוא אמנם כן מדבק אבל לא קטלני. מספר המתים הכולל בעולם עדיין לא מתקרב למיליון 1! לעומת מגיפות אחרות כמו שפעת ספרדית וכמו המגיפה השחורה שבהן מתו מספר דו ספרתי של מיליון בני אדם! אז למה ממשיכים להיות היסטרים מהנגיף?

03/07/2020 | 00:56 | מאת: דוד

למה יש היסטריה? כי: 1) זה נגיף חדש שמוכר לנו רק חצי שנה ובשנים הקרובות הוא עלול להפיל מיליוני חללים. במשך הזמן הוא עלול לעבור מוטציות ולהיות יותר מדבק ויותר אלים. 2) בינתיים אין תרופה יעילה, חיסון יעיל יהיה אולי עוד שנה-שנתיים. 3) לא בטוח עדיין שמי שחלה פעם אחת מוגן מפני תחלואה חוזרת לאחר כמה חודשים/שנים. 4) הרבה חולים שמחלימים (כולל צעירים) סובלים מפגיעות קשות וארוכות טווח במערכת הנשימה, בכלי דם ובמערכת העצבים.

הסבר יפה

03/07/2020 | 10:23 | מאת: דודו

למה שהנגיף יפיל מיליוני חללים? אמרו לפני חצי שנה שיהיו רק בישראל עשרות אלפי קורבנות ובסוף יש הרבה פחות מאלף. על שפעת חזירים וסארס לא עשו כזה סגר למרות שהם היו גם זנים חדשים של וירוסים. אתה לא התיחסת למה שאמרתי שנוגע להשוואה עם שפעת ספרדית והמגיפה השחורה שגבו הרבה יותר קורבנות. כנראה אין לך מה להגיד כי אתה יודע שאני צודק. שום דבר לא בטוח בעולם הזה, אבל להיות בהיסטריה זה בטוח לא מועיל אלא רק מזיק לנפש

שלום דודו, 1. התמותה הנמוכה יחסית (524,825 איש עד כה) מנגיף ה'קורונה' החדש נובעת גם בגלל שמדובר ב'מיקרוב' אחר (מאשר זה שגרם לשפעת הספרדית ולדבר) וגם בזכות הטיפול התומך שקיבלו/מקבלים החולים בבתי חולים מודרניים, ולכן אי אפשר להשוות אותה לזו שהייתה באירוע אחד שקרה לפני 100 שנה או באירוע אחר שהתרחש לפני כ- 700 שנה. 2. במהלך ההיסטוריה הוטלו סגרים רבים בארצות רבות, גם במקרה של חשש ממגפות אחרות (למשל כולרה). תוכל לקרוא על כך באתר- https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7150140/pdf/main.pdf הרבה בריאות אפי

03/07/2020 | 16:37 | מאת: דוד

פרופסור לס אומר שהקורונה היא בסך הכל שפעת, אבל היא לא. שיעור התמותה משפעת עונתית הוא כ 0.1%. מקורונה הוא פי 5-10 עד כה. התמותה השנתית הממוצעת משפעת עונתית בארה"ב היא כ 35,000. מקורונה מתו בארה"ב ב 4 החודשים האחרונים מעל 132,000! גם הסיבוכים ארוכי הטווח מקורונה הם הרבה יותר חמורים מאשר משפעת.

05/07/2020 | 01:36 | מאת: יוסי

אם עוד לא עברה חצי שנה מאז שהמחלה הופיעה?

05/07/2020 | 16:32 | מאת: דוד

בחלק מחולי הקורונה (גם בצעירים) הנגיף גורם לקרישי דם וגם לשבץ מוחי. הפגיעה המוטורית והמנטלית משבץ מוחי עלולה להישאר לכל החיים.

05/07/2020 | 16:46 | מאת: ליוסי

https://www.haaretz.co.il/science/.premium-1.8970225

מנהל פורום וירוס הקורונה