תרופות חרדה, דיכאון וקורונה

דיון מתוך פורום  וירוס הקורונה

19/05/2020 | 22:20 | מאת: דני

שלום, התחלתי בטיפול תרופתי לחרדה. לוקח כדור ונילאפקסין, אפקסור (וונילה 37.5 מ"ג) כדור אחד כל יום למשך שבוע ואז אעבור למינון 70 מ"ג (ויפאקס). בנוסף לכך אני נוטל קלונקס שני כדורים (כל אחד 0.5 מג) בכל יום . התחלתי להרגיש עייפות וקראתי שיש לתרופות אלה תופעות לוואי חזקות ופוגעות במערכות הלב,הריאות, הכבד והכליות. אני בן 38 בריא ללא מחלות רקע. שאלתי היא: האם בתקופת קבלת הטיפול, זה יחליש את מערכת החיסון שלי ויציב אותי באוכלוסיית הסיכון לפתח מחלה קשה אם אדבק בקורונה? במיוחד שאי אפשר להפסיק תרופות אלה בבת אחת ויש להן תופעות גמילה ותלות. האם נטילת תרופות אלה מציבות אותי בקבוצת האנשים שיש להם מחלה כרונית שנוטלים לה תרופה (חרדה) ??? תודה

שלום דני, אני חושש שאינני מכיר את השפעת התרופות המוזכרות בשאלתך על חומרת התחלואה בנגיף ה'קורונה' החדש. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום וירוס הקורונה