פעילות גופנית לאחר ניתוח בקע טבורי

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

27/11/2019 | 13:52 | מאת: רותם

לפני כארבעה חודשים עברתי ניתוח לתיקון בקע בטבור שנוצר לאחר ניתוח אפנדקטומי. הונחיתי לא להרים משקל של יותר מ-5 ק"ג במשך שלושה חודשים. הייתי רוצה להתחיל להתאמן בפילאטיס מכשירים. אשמח לדעת האם זה יכול להיות מסוכן ולגרום להישנות הבקע. אם כן- מתי יהיה ניתן להתחיל פעילות גופנית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רותם. באופן כללי, הישנות של בקע תלויה מעט מאוד בפעילות גופנית. חשוב מכך, היעדרם של גורמים שליליים אחרים, כמו שיעול כרוני, עישון, עלייה במשקל, סוכרת שלא מאוזנת והיעדר סיבוכים בתקופה שלאחר הניתוח, כמו למשל זיהום פצע או דימום משמעותי. באופן עקרוני, ניתן להתחיל בפעילות גופנית שאינה גורמת לכאב בשלבים מוקדמים לאחר הניתוח.

מנהל פורום ניתוחי בקע