לאחר ניתוח לתיקון בקעים בלפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  ניתוחי בקע

11/08/2019 | 11:36 | מאת: Reuven

שלום לפני 4 ימים עברתי ניתוח לתיקון בקעים בלפרוסקופיה. היו לי 2 בקעים בלתי ישירים במפשעות ובקע טבורי קטן. במפשעות שמו רשת בכל צד ובטבור תיקנו ללא רשת. לפני הניתוח במפשעה שמאל ניתן היה לחוש במעין ג’ולה ניידת מתחת לעור. משיחה עם המנתח הבנתי שזה כנראה נפיחות מהבקע. ביומיים שלאחר הניתוח הנפיחות נעלמה אך כעת 4 ימים לאחר הניתוח הנפיחות / ג׳ולה חזרה ממש למצב שלפני הניתוח ... אני שואל את עצמי איך ייתכן שחזרה הנפיחות אחרי זמן כה קצר? האם ייתכן והרשת זזה מהמקום והבקע בולט שוב? אולי זה נוזלים או שומן שנדחף החוצה דרך הרשת (הרשת הרי לא אטומה ואולי דרך החורים שלה השומן או הנוזל עובר)? האם סביר שהרשת תזוז כל כך הרבה ממקומה עד כדי שלא תחסום כלל את תעלת המפשעה? הרי היא מקובעת לדופן הבטן... איך אני מוודא שהכל בסדר? בבדיקה אצל המנתח או שצריך לוודא בבדיקת הדמאה כלשהי? תודה מראש

11/08/2019 | 13:32 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום Reuven. שאלתך די נפוצה. בשבוע-שבועים ראשונים לאחר תיקון בקעים מפשעתיים בגישה לפרוסקופית לעיתים ניתן למשש ממצא שדי מזכיר בקע לפני הניתוח. ברוב המקרים זה אוויר או נוזל לכודים בתוך חלל ריק שנשאר לאחר חילוץ תוכן הבקע והחזרתו לחלל הבטן. להבדיל בין המצב הזה לבין המצב בו רשת ״זזה״ מהמקום לא תמיד קל גם בבדיקה ידנית. אני מציע קודם כל לחזור למנתח, הוא ידע להפנות אותך לבדיקות נוספות עם יש צורך בכך

02/01/2020 | 21:49 | מאת: Reuven

שוב שלום דר' מנוסקין אני כעת 5 חודשים לאחר הניתוח. המנתח בדק אותי מספר פעמים וטוען חד-משמעית שיש לי סרומה קטנה ואין בקע חוזר. ביצעתי גם אולטרסאונד ולא נמצא בקע חוזר. גודל הסרומה במפשעה השמאלית הוא בקוטר של כ 2 סמ. ביקשתי מהמנתח שינקז אותה אך הוא טוען שאין צורך כי היא קטנה ושהיא יכולה להיספג מעצמה גם אחרי שנה וכדאי לחכות בטח כשהסרומה כזו קטנה. העניין הוא שזה מפריע לי - לא כואב אבל פשוט מציק. שאלותי: 1. האם באמת יש סיכוי שהיא תיספג אחרי שנה? בנתיים עברו 5 חודשים ואין ממש שינוי. 2. מה הסיכונים בניקוז הסרומה? זיהום? פגיעה בצינור הזרע או פגיעה כלשהי אחרת? 3. האם בדרך כלל הניקוז נעשה על עיוור או תחת השמאה כדי לעזור לרופא לא לפגוע במשהו? 4. לדברי המנתח ייתכן וגם אחרי ניקוז הסרומה היא יכולה להתמלא שוב. 5. אני מתלבט האם לבקש שינקז או לא לעשות כלום כי אני חושש מזיהום שייוצר עקב הניקוז. האם החשש שלי מוצדק? מה באמת הסיכוי שהניקוז יסתבך? שאלה לגבי אשך שמאל - מאז הניתוח אני מרגיש שאשך שמאל משוך כלפי מעלה. האם זה הגיוני שזה בעקבות הניתוח? האם האשך יכול לחזור ולרדת חזרה (כבר עברו 5 חודשים מאז הניתוח)? ושאלה לגבי חזרה לפעילות גופנית. לפני הניתוח הייתי רץ מדי פעם וגם ביצעתי יוגה. האם אני יכול כעת לחזור לפעילויות הללו ללא חשש? האם אין חשש שהקפיצות בזמן ריצה ופיתולי הבטן והכיפופים שמבצעים ביוגה יגרמו לרשת לזוז או להיקרא או לנזק אחר? תודה מראש

03/01/2020 | 07:10 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

שלום ראובן. הדרך הכי נכונה לבדוק מה קורה לאחר ניתוח זה לגשת למנתח. נפיחות זמן קצר לאחר ניתוח זה דבר שגרתי. בדרך כלל אין צורך בהדמיה בשלב זה

03/01/2020 | 07:14 | מאת: Reuven

כאמור הייתי כבר מספר פעמים אצל המנתח. שאלתי כאן מספר שאלות כדי לשמוע דעה נוספת. האם תוכל בבקשה לענות עליהן? תודה

03/01/2020 | 12:11 | מאת: ד"ר מנוסקין יורי

סליחה לא ראיתי את ההמשך. ברוב המקרים סרומה נספגת בשלושה חודשים ראשונים לאחר ניתוח. אבל תהליך יכול להימשך גם עד שנה ויותר. לכן ניקוז הסרומה ממליצים לדחות עד לפחות שלושה חודשים לאחר ניתוח. מנקזים בעיקר סרומות שהן סימפטומטיות זאת אומרת מפריעות למטופל. ניתן לבצע את הניקוז על עיוור או להשתמש בהכוונת אולטרסאונד. זה תלוי במיקום וגודל. סיכוי לזיהום בשלבים מאוחרים לאחר ניתוח היא נמוך, כמובן בתנאי שהפרוצדורה מתבצעת בתנאים סטריליים. לעיתים לאחר ניקוז הסרומה מתמלא שוב בנוזלים. למעשה סרומה הופכת למצב של ״הידרוצלה״ או ״ספרמטוצלה״ - ציסטה מימית ליד אשך או חבל הזרע. טיפול בהידרוצלה לא סימפטומטי הוא לרוב שמרני. לגבי שאלה של אשך. ניתן לענות עליה רק לאחר בדיקה פיזיקלית. ולגבי חזרה לפעילות ספורטיבית. במידה ואתה חש בטוב ולא מרגיש כאבים באזור הניתוח בהחלט ניתן להמשיך פעילות גופנית

מנהל פורום ניתוחי בקע