ריפלוקס או בעיה אחרת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

31/08/2020 | 17:47 | מאת: מילי

ד"ר שלום, אני בת 35, בריאה בד"כ מזה כמה חודשים האחרונים סובלת מקשיי נשימה וכאבים בחזה כבר כמה חודשים, בשבועיים האחרונים תחושה של גוש חונק בגרון מצד שמאל למטה, קושי בבליעה, תחושת מחנק אחרי האוכל או בדיבור, בדיקות לב, תפקודי ריאות וסיטי חזה ובטן היו תקינים, הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שטען שזה סינוסיטיס ורשם זינט לעשרה ימים, ביומיים הראשונים היה שיפור ואח"כ שוב החמיר ואפילו יותר עד למצב של תחושה כמעט קבועה של מחנק וכמעט על סף הקאה, במיוחד אחרי האוכל או כשאני מדברת ודקירות בחזה מצד ימין, הוא נתן לי גם לנטון כי שאלתי אם זה יכול להיות ריפלוקס למרות שאין תחושת צרבת אך ללא שיפור, זה ממש מלחיץ ומגיע למצב שאני על סף הקאה ומחנק כמעט כל הזמן, אני ממש מיואשת, מה זה יכול להיות? האם בקע סרעפתי למרות שהסיטי תקין? או מה שנקרא ריפלוקס לרינגו פרינגיאלי? גם חוששת מכל בדיקה בגלל מצב הקורונה עכשיו, מה עושים?

שלום לך אמת, יכול להיות מחלת רפלוקס , למרות שאת לא מרגישה . טוב שעשית בירור לב וריאות , אאג . יש כמה בדיקות שאת חייבת לעבור -גסטרוסקופיה דבר ראשון, ph מטריה. בנתיים תמשיכי לנטון או תרופה אחרת מסוג הזה. מצב קורונה לא אמור להפריע , פשוט צריך לשמור על הנחיות משרד הבריאות. בהצלחה

01/09/2020 | 14:21 | מאת: מילי

תודה על התשובה התחלתי גם להרגיש שכשאני מתפנה, מתאמצת ליציאה, משהו עולה לי לגרון ואני מרגישה שאני נחנקת, ויותר קשה לי לנשום ביומיים האחרונים, האם זה סימן לבקע סרעפתי? האם זה יכול להיות מסוכן, צריך לגשת למיון בגלל דבר כזה? תודה

זה יכול להיות בקע סרעפתי , המעפילים לחץ בזמן מאמץ , תופעות האלה ידועות . זה לא מסוכן אבל צריך להמשיך בירור

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה