תוצאות בדיקה של גסטרו

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

26/06/2020 | 12:24 | מאת: מאור

היי עשיתי בדיקה גסטרו עם המצלמה דרך הפה הוא רשם לי דבר כזה ושט תקין מעבר ושט קיבה בגובה 38 סמ , ארוזיות עד 10 ממ קיבה כולל היפוך לחץ סרעפת בגובה 41 זמ רירית הקיבה תקינה , בצל התריסריון וחלקו השני תקין , האם הבדיקות תקינות עד לפה?? באבחנה הוא רשם erosive esophagitis la grade b hiatal herhia האם זה מסוכן? הוא נתן לי טיפול של כדורים למשך חודש ימים אשמח לשמוע את הדעה שלך

שלום הבדיקה לא תקינה . יש עדות לדלקת בצורה בינונית . זה אומר שיש פגיעה ברירית של ושט ע''י חומצה שעולה מהקיבה . קרוב לוודאי יש לך מחלת ריפלוקס -החזר של חומצה מקיבה לושט. זה קורה שיש בקע סרעפתי או חולשה של שסתום בין ושט לקובה . טיפול שקיבלת הוא נכון , כדורים מנטרלים חומצה וזה מונע פגיעה ברירית ושט. דלקת חולפת תוך חודש-חודשיים לברר סיבה - צריך לבדוק מצב של מעבר ושט- קיבה . 1 pH מטריה 2. מנומטריה 3. שיקוף בליעה בהצלחה

26/06/2020 | 17:36 | מאת: מאור

תודה רבה, כן יש לי בקע ממה שהבנתי ממנו כאילו הכדורים ימנעו את החומציות לעלות וככה בעצם יעבור לי הדלקת שם? זה אומר שאני יצטרך כדורים לכל החיים?

כן , כדורים לכל החיים או טיפול ניתוחי - תיקון בקע ואנטירפלוקס (בניית חוזק של שסתום בין ושט לקובה )

26/06/2020 | 21:24 | מאת: מאור

אני מודה לך על העזרה רק שאלה אחרונה במידה ולא הייתי מטפל בזה זה מסוכן?

אני אענה רק - כן לא רוצה להלחיץ סתם בהצלחה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה