ריח רע מהפה וריפלוקס

דיון מתוך פורום  כירורגיה של ושט-קיבה

25/12/2019 | 10:38 | מאת: רפאלה

שלום רב , אני בת 37 בריאה בד"כ מטופלת ב IVF מזה שנה , בחיים לא היו לי צרבות ולא לחצים בחזה אפילו בהריון הראשון לא היה מזה 9 חודשים אני מרגישה כמו גודש ליחה בגרון לאחר האוכל ובמהלך היום וכשאני מנסה לבלוע או להשתעל הוא לא זז ולא עובר וזה מלווה בריח רע ונוראי מהפה. אין לי שקדים בגרון וגם אין לי הליקובקטר פילורי. מדי פעם יש צרבת ולחצים בחזה. שיניתי את אורח החיים שלי אבל זה לא עוזר ,לא משנה מה אני אוכלת ושותה ישר יש לי את זה בגרון ואת הריח . א.א.ג בדק לי את הגרון מצא חומציות ואודם בגרון שעולה מהקיבה , טופלתי בנקסיום 3 חוד' החמיר את המצב, לפני חודש החליפו לדקסילנט 60 מ"ג אך גם הוא לא עוזר והתחושות צרבות והריח ממשיך, רופא גסטרו הפנה אותי לבדיקת גסטרו+בראבו , ביופסיה מהקיבה , אומר שהבדיקה יצאה תקינה. עשיתי בדיקת אקג,צילום חזה,בדיקות דם,סיטי ראש סינוסים וגרון, צילום בריום -הכל תקין אין לי חרדות .איך ניתן לרפא את הריח הנוראי ? בעצם מה שהכי מפריע לי זה הריח הנורא מהפה האם ניתוח יעזור ? אני ממש מיואשת

שלום לך כנראה הריח נובע מסטזיס (עיכוב) של אוכל במערכת העיכול עליונה . את מתארת מחלת רפלוקס שלא מגיב לטיפול תרופתי . כמובן בדיקת חומציות בושט (בראבו) תעזור להתקדם באבחנה . אבל הייתי ממליץ על בדיקות נוספות כגון התרוקנות ושט-קיבה ומנומטריה . לאחר מכן ניתן לדון על טיפול כירורגי בנתיים יכולה לנסות תרופות שעוזרות בהתרוקנות קיבה -פראמין , מוטיליום בהצלחה

25/12/2019 | 10:59 | מאת: רפאלה

אני עשיתי בדיקת חומציות בושט (בראבו) יצאה תקינה ואין לי ריפלוקס האם ניתן ליטול בזמן טיפולי IVF ?

25/12/2019 | 11:01 | מאת: רפאלה

וכן אני סובלת מעצירויות , נפיחות בבטן , כאבי בטן

ניתן לקחת בזמן טיפול פוריות . עצירות ותפיחות בטן יכול להיות חלק מבעיה בהתרוקנות של מערכת העיכול . בזה אין טיפול כירורגי רק תרופתי ע''י רופא גסטרו . בעל המצבים מומלץ נגד עצירות סיבים תזונתיים

17/06/2020 | 10:00 | מאת: רפאלה

שלום ד"ר , ביצעתי מנומטריה ואימפדנס 24 שעות והבדיקות יצאו תקינות , גסטרוסקופיה עם ביופסיות מהוושט והכיבה תקינות , אין חיידק , כרגע לא נוטלת כדורים כי הם לא עזרו ממה יכול להגרם הבעיה שלי ?

שלום לך לצערי , עד שלא נקבע אבחנה לא נוכל לעזור . ריח רע בדרך כלל מהאוכל שנתקע בושט-קיבה ונרכב. עוד סיבות - דלקת פטרתית בושט, או גידול שרכוב. זה נדיר צריך להמשיך לחפש סיבה לרח רע. בהצלחה

29/06/2020 | 15:00 | מאת: רפאלה

שלום ד"ר , אחרי שביקרתי אצל גסטרו הוא אמר שאין לי ריפלוקס אבל יש לי בקע 3ס"מ ואמר שזה בטווחים התקינים ובגלל שאני רגישה אז אני מרגישה את התופעות לוואי , רשם לי לנטון תוך כמה זמן הכדורים מתחילים להשפיע וארגיש שינוי ? נקסיום ודקסילנט לא עזרו לי עשו לי יותר גרוע צירפתי את תשובת הבדיקה של מנומטריה

בקע סרעפתי יכול לגרום לצרות , הקאות , כאבים אוליי אפילו גודל כזה , תרופות לא תמיד עוזרות . קשה להגיד מתי תרגישי שינויים . בדרך כלל מרגישים אחרי 24 שעות .

29/06/2020 | 21:17 | מאת: רפאלה

הבקע שלי נחשב גדול ? אפשר לעשות ניתוח ? לא מבינה מדוע וממה הוא נוצר  המשקל שלי יחסית בסדר פעילה בספורט בדיאטה נגד ריפלוקס

הבקע לא גדול . ניתוח ניתן לעשות הסיבה לא תמיד ידועה

מנהל פורום כירורגיה של ושט-קיבה