גידול במדיאסטנום

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

23/05/2020 | 00:43 | מאת: נעמה

שלום אני בת 43. לא ידוע על מחלות רקע פרט לתנודות בבלוטת המגן שטרם מטופלות. לפני כ 4-5 שנים התחלתי להשתעל לעתים קרובות. העריכו שמשום מה מדובר באסתמה ( אף פעם לא היתה לי ). לפני שנתיים וחצי בוצע צילום חזה וסיטי ונמצא גידול במדיאסטנום. לפני שנתים וחצי הגידול הוסר בניתוח VATS דרך הצלעות. הוצא גידול מסוג שוואנומה בקוטר 6 ס"מ! שלחץ על קנה הנשימה, נגע בוושט ובלב. מאז עברתי כל שנה בדיקת CT ולשמחתי הגידול לא חזר. עם זאת, מאז אני סובלת מאסתמה ( כנראה התפתחה בעקבות הגידול ) ואחת לכמה חודשים יש לי התקף ולוקחת משאפים כחודש. כמו כן לפעמים מרגישה קצת גירוי בנשימה שאיננה "חלקה" כבעבר. אני אמורה לחזור לעבוד. רציתי לשאול האם לאור העובדה שעברתי ניתוח כזה והטראומה שהריאות והגוף עברו, אני בקבוצת סיכון מוגברת יותר לגבי הקורונה, היות וזאת מחלה שמערבת את דרכי הנשימה או שאני כמו כל אדם רגיל בנושא זה תודה רבה על העזרה נעמה

25/05/2020 | 15:23 | מאת: ד"ר אלונה זר

שאלה מורכבת. גם בגלל שהמידע מוגבל וגם כי קרוב לוודאי אין לך אסתמה טיפוסית אלא הפרעה משנית לניתוח הגדול שעברת. בעיקרון, מטופלים עם מחלת ריאות כרונית נחשבים בסיכון מוגבר לתחחלואה תלויית קורונה ולכן ההנחיות כרגע להיזהר. יחד עם זאת - לא נראה שאת סובלת ממחלת ריאות כרונית. אני ממליצה להגיע עם הניירת הרפואית ותפקודי ריאה לרופא תעסוקתי שיקבל ההחלטה לגבי מידת הזהירות שעליך לנקוט בשובך לעבודה. בהצלחה!

מנהל פורום גידולי בית החזה