קורדומה מישנית בריאות

דיון מתוך פורום  גידולי בית החזה

11/09/2019 | 20:00 | מאת: שלמה

לפני 10 שנים עברתי ניתוח בציריך להסרת כורדומה מעמוד השדרה כולל הקרנות בבוסטון לפני שנה וחצי נתגלתה גרורות על 2 הריאות - כ15-20 בכל צד ומאז אני נוטל גליבאק - 1-2 כדורים ביום לפי הסי-טי המצב ללא שנוי כבר למעלה משנה אך תופעות הגליבק מטרידות (סחרחורות בחילות עייפות וכו האם ניתן למגר את התאים עצמם ? בנתי שיש טיפולים לא קונבנציונלים (כגון חימום) אשמח לתשובתך שלמה

16/09/2019 | 17:23 | מאת: ד"ר אלונה זר

כאשר קיימות גרורות מרובות בריאות הטיפול המיטבי הוא טיפול סיסטמי - שמטפל בכולן דרך מערכת הדם - דוגמת גליבק. למעשה זהו טיפול הבחירה במחלה זו בשלב הגרורותי. טיפולי חימום קיימים גם ברפואה הקונבנציונלית - לדוגמא - חימום + כימותרפיה לפני ניתוח בסרקומות מקומיות, אולם אני לא חושבת שנמצאו יעילות במצב כמו שאתה מתאר. מציעה להתייעץ עם האונקולוג.ית המטפל.ת לגבי אופציות נוספות בכורדומה עם גרורות בריאות. בהצלחה!

מנהל פורום גידולי בית החזה