early repolarization

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

23/05/2016 | 17:03 | מאת: יניב

שלום ד"ר, יש לי ברקע מחלת קרוהן וכל פעם שהגעתי למיון ועשו לי א.ק.ג הביאו רופא לבדוק שאני לא עובר התקף לב, באחת מהפעמים רופא אמר לי שיש לי תופעה שנקראת early repolarization. מה זה בעצם אומר? האם זה משהו שאני אמור לעקוב אחריו או לתת לו תשומת לב מיוחדת? והאם מותר לי לקחת אנטיביוטיקות מסוג אזניל וקלרית שיכולות לעשות הפרעות בקצב הלב? תודה רבה

התופעה נובעת מפעילות מסויימת של תעלות יונים בשריר הלב. זה בא ע"י ביטוי בתמונה אופיינית באקג. אין לזה משמעות. זה לא תופעה חולנית. כדי פעם אחד לגשת לקרדיולוג כללי ו/או קרדיולוג מומחה בהפרעות קצב עם אקג כדי לקבל הסבר מפורט ואז כבר להוריד מתח כל פעם שעושים לך אקג.

מנהל פורום הפרעות קצב לב