הפרעות בדופק שמעירות לפעמים בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

27/11/2019 | 08:22 | מאת: אבי

שלום רב! אני בן 48 עם עודף משקל של 12 ק"ג. בחודשים האחרונים אני מתעורר מדי כמה לילות כתוצאה מדופק לא סדיר וחזק. קרדיולוג הקופה כתב ,בעקבות בדיקת אקו שעשו לי, כי קיים lvh קל 11/13 עליה שמאלית בגודל תקין וללא הפרעה מסתמית. כמו כן בבדיקת לופ-ריקורדר: סינוס אריתמיה+av block דרגה 1. הוא לא התרגש מהממצאים וטען שיש לשפר כושר גופני. אני לאחרונה ממש לא מרגיש טוב בעקבות כך ובעיקר מדי כמה לילות! האם זוהי בעיה חמורה? האם יש עוד דרך לטפל או לבדוק לעומק? בתודה רבה מראש על תשובתך!!

קשה לי מאוד לקבוע האם בעיה חמורה או לא בלי לדעת במה מדובר, לראות בדיקות שבוצעו, לחשוב אולי על בדיקות נוספות. ממליץ להמשיך בירור אצל קרידולוג ובמידת הצורך מומחה להפרעות קצב

ממצאים באקו תקינים. לכמות כזאת שהזכרת 1000-2000 פעימות מוקדמות ליממה אין השפעה על תפקוד הלב בד"כ

מנהל פורום הפרעות קצב לב