אטימת אוזנית עליה שמאלית laac

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

04/06/2019 | 12:16 | מאת: חנה סיני

באישפוז בחשד לאירוע מוחי, קבלתי כדור נקסין לשיכוך כאבים.לאחר מכן חשתי בדפיקות לב חזקות ומהירות. לאחר בדיקת אק"ג התבשרתי כי עברתי פרפור לבבי. שוחררתי עם המלצה למדלל דם קסרלטו. המדלל גרם לי לדימומים פנמיים וירידת בערך הברזל בדם.כעת הומלצתי לעבור laac. מה הסיכונים? האם יש דרכים אחרות לטפל בפרפור? תודה

שלום. צריך להבין שלא מדובר בטיפול בפרפור, אלא בסיבוכים שלו כגון שבץ מוחי ואחרים. במידה ומצד אחד ישנה התוויה לטיפול בנוגדי קרישה (וזה צריך לבדוק) ואי התווית נגד כגון דימום (וגם זה צריך לבדוק לעומק) הטיפול המקובל הוא סגירת עוזנית מעליה השמאלית

מנהל פורום הפרעות קצב לב