פרפור פרוזדורים ושבץ מוחי

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

03/06/2018 | 18:30 | מאת: איציק

שלום רב. קראתי שהסיכוי לקבל שבץ מוחי עקב פרפור הוא פי 5 אצל חולים בפרפור פרוזדורים. האם זה נכון גם לאדם בן 60 בריא בד"כ שאין לו גורמי סיכון ולא נוטל תרופות כלשהם אך סובל מפרפור פרוזדורים התקפי,פעם בשנה לערך. שאלה נוספת - במעט במקרים שקרא לי פרפור נגשתי לחדר מיון וקיבלתי 4 כדור ריתמיקס 150. לאחר 4 שעות הפרפור עבר ושוחררתי. האם בעת פרפור ולאור מצבי הרפואי הכללי אוכל לשבת בבית ולקחת את הכדורים ולהמתין עד שהפרפור יחלוף? תודה רבה

אני יכול לענות רק באופן כללי ולא פרטני. פורום - זה לא מרפאה. לא ניתן לקבל המלצות בפורום. אני מקווה שזה ברור. כן יש סיכון לאירועים תסחיפיים (שליחת קרישי דם מהלב לעורקים של איברים שונים בגוף) כולל שבץ מוחי (ראש וראשונה!) אצל אנשים עם פרפור פרוזדורים. כל מקרה נדון בנפרד ויש לקחת בחשבון כל הגורמים מסביב (מחלות - מאובחנות וטרם אובחנות,טיפול, גיל וכו'). במקרים מסוימים מומלץ טיפול בנוגדי קרישה. לגבי התנהגות בזמן אירוע של פרפור - יש להתיעץ עם הרופא. גם כאן - כל מקרה לגופו. ברוב המקרים (לא בכולם) אפשר לא למהר לפנות למיון.

מנהל פורום הפרעות קצב לב