הפרעת קצב במבחן מאמץ

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

02/05/2018 | 20:54 | מאת: יוסי

אני בן 45 בריא למעט כולסטרולמיה והוחל קרסטור 5 מג. לאחרונה היו לי מיחושים בחזה בטן והקרדיולוג שבדק ציין בפני כי הכאב נשמע לא טיפוסי אך הפנה אותי למבחן מאמץ. עשיתי 3 מבחני מאמץ ב 10 השנים האחרונות (שניים אקו לב במאמץ שהיו תקינים, לאחד ארגומטריה שהיתה תקינה). כעת במהלך מבחן מאמץ הופיעה הפרעת קצב שהקרדיולוג אמר לי שהיא vt. חשתי דפיקות לב מהירות אבל לא היה כאב חזה או קוצר נשימה מיוחד מעבר לזה של ההליכה המהירה. הפרעת הקצב נמשכה כ 10-20 שניות וחלפה והקצב חזר להתקין. מייד הפסיקו את מבחן המאמץ והאקג נראה תקין וגם אקו לב רגיל תקין ללא בעיות מסתמים או בתפקוד החדרים. עלי לציין שהיו לי מידי פעם דפיקות לב כמו פעימה חסרה שהרגשתי מעט יותר לפני חודשיים. אין לי סיפור משפחתי של מקרי דם לב. התחילו לי קרדילוק 1.25 מ"ג והפנו אותי למרפאת הפרעות קצב. אני מאוד חושש. לא יודע מה המשמעות של ההפרעה הזאת על עתידי או יכולתי להתאמץ בכלל מהיום והלאה. אודה אם תוכלו לעזור ולייעץ לי. האם יש מקרים כאלה? האם נדיר?

יש מקרים של הפרעות קצב במאמץ. תצטרך כן לקבל יעוץ במרפאת הפרעות קצב- יש להיכנס לפרטים, לראות כל הנתונים ואז לקבוע גישות טיפוליות.

מנהל פורום הפרעות קצב לב