PSVT וקשר לeuthyrox?

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

27/11/2017 | 11:13 | מאת: agy

שלום ד"ר, בת 51 סובלת מPSVT. כבר חודש וחצי שיש בתדירות יותר נמוכה. אקו לב ובדיקת מאמץ תקינים. בגלל תלונות חוזרות שלי הקרדיולוג שולח אותי למיפוי לב. (פוחדת!!). מטופלת בeuthyrox מזה שנים בגלל תת פעילות בלוטת התריס. ואני שואלת את עצמי האם יכול להיות קשר בין PSVT לבין ה euthyrox. בחודש אחרון הרופא הוריד לי מינון ל600/שבוע, ז"א בשבת לא לוקחת כדור וכמו קסם, כבר 3 שבתות שחזרתי לפעילות גופנית של שעה וחצי, שעה הליכה מהירה וחצי שעה ריצה (זה לא קרה לי חודשים). מה שכן, אני לא מרגישה ממש כמו שלפני חצי שנה, הרגשה מוזרה שבתחילת ההליכה, מרגישה כאילו הלב תכף יוצא מהמקום אבל ברגע שאני מתחילה לרוץ הכל תקין ורגיל, דופק מהיר אבל רגיל. וכך כל החצי שעה, יכולה גם יותר אבל הרגליים כבר עייפות וחוזרת להליכה מהירה, ושוב, דופק מהיר , לא רגיל כאילו הלב לא במקום ותכף יוצא החוצה. אגב, בזמן הזה אני משתעלת וזה מרגיש שזה מפסיק את זה לכמה שניות ושוב חוזר. הרגשתי אותו דבר בזמן הבדיקת מאמץ ועדיין הרופא אומר שהבדיקה תקינה. יש לציין שהSVT התחיל לי לאחר חצי שנה בערך אחרי שינוי התרופה מאלטרוקסין לeuthyrox. האם יתכן שבגלל שבאותו יום אני לא לוקחת euthyrox אז אני מצליחה לרוץ ? למרות שבידקת המאמץ תקינה, אני יודעת שמה שאני מרגישה בהליכה מהירה (שיעול ודופק לא רגיל) הוא חדש ולא רגיל לי , האם לא מסוכן בכל זאת לעשות פעילות גופנית? האם אתה גם ממליץ על בדיקת מיפוי לב? תודה ד"ר והמשך יום נעים

1. יש סוגים שונים של SVT וחשוב לדעת על מה מדובר 2. יש טיפולים יעילים ל-SVT וחבל לסבול מזה ולא לקבל טיפול 3. תיאורטית יכול להיות קשר שין טיפול ב-Euthyrox וסוגים מסןימים של SVT 4. פעילות גופנית בשום פנים ושאופן לא מסוכנת ב-SVT 5. מיפוה לב זזאת פעולה עם סיכון נמוך מאוד. האם צריך לעשות אותה? אני לא יכול למליץ או לא להמליץ בלי להכיר סיפור קליני במלואו.

27/11/2017 | 18:04 | מאת: agy

,תודה ד"ר. 1. איך ניתן לדעת על איזה סוג SVT מדובר? 2. אם אתה מתכוון לטיפול בצריבה? לפי מה שקראתי, הרבה פעמים זה חוזר ועדיין זה בדיקה פולשנית שאני לא מתלהבת לעשות! 3. האם מספיק לי להפסיק כמה ימים את הeuthyrox כדי לבדוק אם יש קשר? 4. שמחה לקרוא שאני יכולה להמשיך בפעילות גופנית!! תודה. 5. מה הסיכון במיפוי לב? הבהלת אותי. אני לא יודעת אם צריך או לא אבל איך אפשר לדעת מאיפה בא מה שתיארתי מקודם בזמן הליכה ? יש בדיקה שבודקת את זה? אם זה קרה לי בזמן בדיקת מאמץ ויצא שהבדיקה תקינה אז ........מאיזה כיוון עוד אפשר לבדוק?

1. דרכים הם שונות. מציע לדון עם המומחה 2. לא נכון. תלוי בסוג SVT. הצלחה עד 95% 3. לא להפסיק שום דבר. לדבר עם רופאים 4.כן 5.ממש לא הבהלתי. אמרתי באופן ברור שסיכון במיפוי הוא נמוך. 6. שאר השאלות- לא כאן. אמרתי כבר. אני יכול לתת יעוץ, אני מתייחס למידע דל שיש לי כאן אני מציע בחום לשאול את השאלות אצל רופא המטפל, אצל קרדיולוג. במרפאה. לא בפורום

מנהל פורום הפרעות קצב לב