הפרעות קצב פעימו מוקדמות חדריות

דיון מתוך פורום  הפרעות קצב לב

10/07/2017 | 15:10 | מאת: גילי

שלום רב, מזה כמה שנים אני סובלת מפעימות מוקדמות בעיקר חדריות לעיתים מלווה בדופק מהיר . היקף הפעימות בעבר היה כ-240 ביממה. במהלך אחת מבדיקות ההולטר נצפה גם אירוע vt קצר שבעקבותיו התחלתי טיפול בנורמיטן. במשך כשנתיים וחצי הנורמיטן עזר ולמעט אירועי דופק מהיר קצרים לא היתה עלייה בהיקף הפעימות המוקדמות בכל בדיקות ההולטר שעברתי. לפני מס' חודשים התחילו להופיע פעימות מוקדמות רבות כולל זוגות,שלשות ורצפים של פעימה רגילה פעימה מוקדמת במשך כמה דקות. בדיקת הולטר הראתה כ-3000 פעימות ביממה. אך מלבד פעימות מוקדמות ממקור חדרי חד-מוקדי בזוגות שלשות ורצפים לא אותרו הפרעות קצב אחרות. אקו לב תקין לגמרי. מדי פעם אירועי דופק מהיר לעיתים עם פעימות מוקדמות (דופק מגיע עד 100 בערך). הרופא המליץ על קרדילוק 2.5 מ"ג במקום הנורמיטן והמליץ לשלב אותו עם טמבוקור (50 מ"ג פעמיים ביום). האם בהינתן אקו לב תקין ופעימות מוקדמות ודופק מהיר מדי פעם כפי שתוארו יש מקום להתחיל בטמבוקור? כיום אני נוטלת קרדילוק אך הוא מוריד לי מאד את לחץ הדם וגורם לי לעייפות רבה (בשעות הערב בעיקר) וגם אינו מסייע תמיד להיקף הפעימות המוקדמות. יש ימים שבהם ההיקף פוחת ויש ימים שיש הרבה כולל רצפים ושלשות וזוגות. האם כדאי להתייעץ לגבי החלפת הקרדילוק בחסם בטא אחר? (האם עשוי להיות יעיל יותר) אני חוששת להתחיל עם הטמבוקור. תודה תודה רבה.

= אין משמעות פרוגנוסטית לפעימות מוקדמות בנוכחות תפקוד טוב של הלב. מטפלים בהם ממס' סיבות: 1) אם זה ממש מפריע בחיי יום-יום 2) אם כמות הפעימות גדולה מאוד. זה לא 250 ולא 3000. החישוב עושים לפי באחוז מכלל פעימות הרשומות בהולטר. מתחילים לדאוג כאשר זנ עולה ל-20% במעלה, המחמירים - 10%. בחישוב 3000 זה כ-3%. במקרה הזה הסיבה להתערב זה חשד מפגיעה בתפקוד הלב. 3) אם יש פגיעה בתפקוד הלב (ללא קשר הנ"ל לכמות הפעימות). = תופעות לוואי של חוסמי ביטא כן מתאימות לתיאור שלך. זה לא כ"כ קשור לסוגו. אם השאלה למה לא הרגשת את זה עם נורמיטן- זה בגלל הבדל במינונים קרוב לוודאי. = תפני לרופאים שלך בשאלה האם אולי לעשות נסיון של הפסקת טיפול בכלל ואז ביצוע הולטר. = טמבוכור זה טיפול מקובל. מצד שיני לא בטוח שיש צורך בטיפול כלל = חוץ בטיפול תרופתי קיימת אופציה של טיפול התערבותי, צנתורי - אבלציה

25/07/2017 | 19:55 | מאת: סיגל

גילי שלום לך. אשמח אם נשוחח גם אני סובלת מהתופעה . 0543390020 .

מנהל פורום הפרעות קצב לב